PRIMI I TRIMI II DOMNULUI 1. Cand aveti in mijlocul vostru un om sau o lucrare peste care vedeti semnele Evangheliei lui Hristos, sa primiti marturia pe care v o aduce acest trimis, credeti o si urmati o! Nu cumva, nesocotind o, sa fiti pedepsiti cu pierzarea vesnica a unei inspaimantatoare rataciri de la Adevar si a []PRIMI I TRIMI II DOMNULUI1. Cand aveti in mijlocul vostru un om sau o lucrare peste care vedeti semnele Evangheliei lui Hristos, sa primiti marturia pe care v o aduce acest trimis,credeti o si urmati o!Nu cumva, nesocotind o, sa fiti pedepsiti cu pierzarea vesnica a unei inspaimantatoare rataciri de la Adevarsi a unei despartiri de la Dragoste.2. De nimic nu au mai multa nevoie, in marea lor chemaresi in uriasa lor raspundere pentru implinirea ei, trimisii lui Dumnezeu decat de rugaciune.

Impinsi de Dumnezeu si respinsi de oameni,trimisi de Har si opriti de legi,chemati de dragoste si alungati de ura,inconjurati de privelistea pierzarii lumii, acesti trimisi ai lui Hristos sunt cei mai fericiti si cei mai chinuiti dintre toti oamenii.

Rugati va pentru ei. i aveti pentru ei cea mai adanca intelegere!3. Trimisii Domnului trebuie sa planga cu cei ce plang ca si cum ar fi asemenea cu ei de nefericiti,pentru ca, impartasind simtit durerea lor, sa i poata apropia de mangaierea pe care ei o pot da din partea lui Hristos.

Trebuie sa se bucure cu cei ce se bucura, chiar daca inima lor sangereaza de dureri,pentru ca astfel sa le poata spune de langa ei ca totusi e mai folositor sa planga acuma decat sa planga in vesnicie (Lc 6, 21 25).4. In mijlocul celor ce odihnesc, acesti trimisi ai lui Hristos nu pot sa se odihneasca.

Intre cei care se bucura de toate drepturile, lor nu li se ingaduie nimic din ceea ce altora le prisoseste (I Cor 9, 1 7).

Intre cei ce pot sa se foloseasca de atatea mijloace, lor nu le este ingaduit aproape nimic (Fapte 20, 33).

Cand unii nu au nici o grija, desi sunt aproape, ei trebuie sa fie munciti de ingrijorari, cu toate ca sunt departe.

Cand unii cad si nimanui nu i pasa, ei simt pentru caderea oricui o arsura si o mistuitoare raspundere in toata inima lor (II Cor 11, 28 29).5. Trimisilor lui Hristos nu le este ingaduit sa stea jos pana cand mai este cineva care sta in picioare.

Ei nu mai pot sa manance pana cand mai este cineva flamand.

Ei nu au voie sa plece pana cand mai este inca un snop nestrans, o usa deschisa, un lucru neterminat.6. Din cetate in cetate ii asteapta pe trimisii lui Iisus lanturi si necazuri, dar ei n au voie sa tina la viata lor cum fac ceilalti oameni.

Pas cu pas alaturi cu moartea, ei trebuie sa si puna in primejdie insasi viata lor, in...