NU ZICE SCRIPTURA? Nu zice Scriptura ca Hristos are sa vina din samanta lui David si din satul Betleem, unde era David? Argumentele din Sfanta Scriptura le cauta de cele mai multe ori tocmai acei care nu apara Adevarul, ci sustin pareri false contra lui. Avand mandrie sau interes sa apere o parere ingamfata si []NU ZICE SCRIPTURA?Nu zice Scriptura ca Hristos are sa vina din samanta lui David si din satul Betleem, unde era David?Argumentele din Sfanta Scriptura le cauta de cele mai multe ori tocmai acei care nu apara Adevarul, ci sustin pareri false contra lui.

Avand mandrie sau interes sa apere o parere ingamfata si ratacita, o invatatura straina si felurita, toti acei razboinici laudarosi carora li se pare ca stiu totul mai bine decat oricine sar imediat cu sabia Scripturii, pe care insa o manuiesc necinstit si astfel se strapung singuri.

Da, Scriptura zice adevarul in tot ce scrie ea.

Atat cuvintele, in litera lor, cat si intelesul Duhului Scripturii sunt Adevar si ele se descopera ca Adevar, dar se descopera nu numai acelora care au cugetul sincer si duhul smerit.

Indata ce o minte care este interesata necinstit si un duh care este ingamfat vor lua acest Cuvant ca pe un argument pentru intarirea planurilor sau parerilor lor interesate, ratacite, vinovate si pacatoase, omul vinovat impinge Scriptura si o forteaza sa-si schimbe intelesul ei cel adevarat. i astfel, iata cum poti lupta cu Scriptura impotriva lui Hristos, rastalmacind-o si facand-o sa apere cu litera ei tocmai ceea ce condamna duhul ei.

Tot omul cu spiritul impotrivitor nu face altceva decat sa forteze...