8. Slujeste-L numai pe Domnul si robeste-te numai Lui pe totdeauna, caci nu numai ca vei fi cel mai slobod si cel mai rasplatit in vesnicie, dar fericirea ta va fi nespus de stralucita, chiar incepand de azi si din viata asta. Bucuria ta va incepe chiar din suferinta si slava ta, chiar din []8. Slujeste-L numai pe Domnul si robeste-te numai Lui pe totdeauna, caci nu numai ca vei fi cel mai slobod si cel mai rasplatit in vesnicie,dar fericirea ta va fi nespus de stralucita, chiar incepand de azi si din viata asta.

Bucuria ta va incepe chiar din suferinta si slava ta, chiar din mijlocul ocarii pentru Numele Lui (Evr 11, 26; 1 Ptr 4, 14).9. Sufletul meu si fiul meu, ia seama la ce zice Domnul:Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul.

Caci acela va fi ca un nenorocit in pustie si nu va vedea venind fericirea niciodata.

Ci locuieste ca in locuri arse de pustiu, ca intr-un pamant sarat si fara locuitori10. Dar binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnulsi a carui nadejde este in El.

Caci acesta este ca un pom sadit langa ape si care isi intinde radacinile spre rau.

Nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul sau este verde.

In anul secetei nu se teme si nu inceteaza sa aduca roada (Ier 17, 5-8).11. Deschideti oamenilor portile neprihanirii!Aceasta este rugamintea pe care o face orice copil parintilor si indrumatorilor sai, tuturor sfatuitorilor si invatatorilor lui. i orice suflet omenesc nestiutor si insetat de cu-noastere,cand vine si cat umbla pe pamant, se roaga spre toti:Deschideti-mi, oricine puteti, portile neprihanirii. Poruncile iubirii / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006