1. Voi, cei nevinovati, priviti i pe calaii vostri cu toata mila si cu toata blandetea, cu toata rugaciunea si cu toata iertarea, dar, mai presus de acestea, priviti i cu toata puterea nevinovatiei ochilor vostri curati si sfinti. Priviti i drept in ochii lor. Priviti i pana vor fi siliti sa si aplece []1. Voi, cei nevinovati, priviti i pe calaii vostri cu toata mila si cu toata blandetea,cu toata rugaciunea si cu toata iertarea, dar, mai presus de acestea, priviti i cu toata puterea nevinovatiei ochilor vostri curati si sfinti.

Priviti i drept in ochii lor.

Priviti i pana vor fi siliti sa si aplece ei ochii lor, biruiti de ochii vostri curati.

Aceasta n o vor putea ei uita in veci.2. Privirile voastre nevinovate sa patrunda si in constiintele celor ce va chinuiesc si sa ramana implantate acolo pe veci.

Ei va vor condamna, daca trebuie sa fiti condamnati,va vor chinui, daca trebuie sa fiti chinuitisi va vor ucide, daca trebuie sa fiti ucisi, dar nu vor mai putea uita niciodata nevinovatia privirilor voastre. i asta va fi cea mai grozava osanda pentru ei.3. Judecatorii vostri nu vor putea uita niciodata ca au condamnat,ca au chinuit,ca au ucis niste nevinovati;si aceasta le va fi apoi focul care ii va ardesi viermele care ii va roadevesnic si vesnic.

Sau ii vor prabusi candva la picioarele lui Iisus, pe Care L au chinuit si L au ucis in voi.4. N ai ajuns si tu oare sa nu ti mai spuna nimeni nimic?Nu cumva umbli cu betivii, cu desfranatele, cu vanzatorii, cu fiarele, si nimeni nu ti mai spune nici tie nimic?Sotia iti tace,fratii iti tac, constiinta iti geme,privirile ti se intorc;nici Hristos nu ti mai raspunde nimic?Ce ingrozitoare parasire! Numai satana iti va vorbi in veci.

Mai poti sa ti dai seama de grozavia asta?5. Poti tu pricepe grozavia unei astfel de prabusiri?O, daca mai poti, trezeste te ingrozit. i prabuseste te in fata oricarei priviri care te ar putea ierta.

In fata oricarei victime care te ar putea usura de blestemul tau.

In fata oricarei jertfe care ti ar putea spala ceva din marele tau pacat. i mai ales prabuseste te la picioarele lui Iisus,cu o moarte si cu o inviere adevarata, caci numai Lui i ai gresit totul. i Singura Jertfa Lui te poate despovara deplin.

Daca mai poti sa mai faci acest lucru.6. Numai cei prosti se lauda cu intelepciunea lor,numai cei netrebnici se lauda cu talentele lorsi numai cei slabi se lauda cu puterea lor.

Cei intelepti n au nevoie sa se laude: intelepciunea se cunoaste.

Cei talentati n au nevoie sa se laude: talentul se simte.

Cei tari n au nevoie sa se laude: puterea se vede.7. Puternic cu adevarat este numai omul care este in stare sa faca binele,caci raul, orice nenorocit si orice nebun de om poate sa l faca.

A face o casa nu poate decat un om puternic si harnic.

A o aprinde si a o ruina poate orice netrebnic si nebun.8. A salva o viata nu poate decat un om credincios si bun.

A o pierde poate orice ticalos.

A face o lucrare duhovniceasca, o adunare sfanta poate numai un om trimis de Dumnezeu.

Dar a o nimici poate orice trimis al diavolului.9. A face dreptate poate numai omul cel drept.

A inalta nevinovatia,a apara adevarul si a-L slavi pe Dumnezeu cu curaj astea sunt acte de eroism sfant si nu le poate face decat omul peste care este harul lui Dumnezeu.

Ceilalti, care au ales calea diavolului, nu pot face decat raul. i nu simt placerea decat pentru nelegiuire. i nu pot decat dezbina, strica ce este facut de altii.

Prin aceasta se vede cine este erou si cine este lichea.

Cine este inger si cine este demon.

Dupa roadele lor ii veti cunoaste , a spus Domnul.10. Nelegiuit este acela care se lauda cu averea sa catre cel saracsau cu fericirea lui catre cel nefericitsi cu puterea sa catre cel slab.11. Hristos a fost destul si in fata ta si poate ca mai este inca, dupa cum a fost si in fata lui Pilat atunci, un timp.

Ai avut si tu destule ocazii sa asculti cuvintele Lui,sa I pui intrebarile...