S-a intamplat in 13 noiembrie 1594: Incepe razboiul antiotoman al Moldovei si Valahiei. Conform unui plan bine alcatuit impreuna cu domnul Moldovei si cu Sigismund Bathory din Transilvania, Mihai Viteazul a organizat nimicirea tuturor otomanilor si a creditorilor turco-levantini din Bucuresti si din alte parti ale arii Romanesti. Rascoala antiotomana de la Bucuresti (13 []The post S-a intamplat in 13 noiembrie 1594 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 13 noiembrie 1594 was first posted on noiembrie 13, 2020 at 12:19 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 13 noiembrie 1594: Incepe razboiul antiotoman al Moldovei si Valahiei. Conform unui plan bine alcatuit impreuna cu domnul Moldovei si cu Sigismund Bathory din Transilvania, Mihai Viteazul a organizat nimicirea tuturor otomanilor si a creditorilor turco-levantini din Bucuresti si din alte parti ale arii Romanesti. Rascoala antiotomana de la Bucuresti (13 noiembrie 1594), declansata de uciderea negustorilor, creditorilor si garzilor otomane.

Domnul arii Romanesti Mihai Viteazul (1593 1601) ia initiativa inceperii tratativelor cu principele Transilvaniei, Sigismund B thory (1581 1599, 1601 1602), unde trimite pe clucerul Radu Buzescu si cu domnul Moldovei, Aron Tiranul (1591 1595), la care merge stolnicul Stroe Buzescu. Cei trei conducatori ajung la o intelegere si hotarasc sa declanseze rascoala antiotomana. Sigismund B thory ii trimite un detasament de 2 000 de soldati si ataca Timisoara, condus de comitele Fagarasului, Mihail Horvath, iar domnul moldovean se obliga sa declanseze rascoala antiotomana in aceeasi zi cu Mihai si sa atace Ismailul si Tighina. Creditorii, de la care Mihai se imprumutase pentru a cumpara tronul, sunt chemati cu caietele de datorii la vistierie cu promisiunea ca le vor fi inapoiate sumele cerute.

Stransi aici,...