14. Ori de cate ori spui un adevar, se va gasi un potrivnic care sa te contrazica, cum au contrazis si fariseii scrierea lui Pilat de pe cruce. Orice adevar gaseste un cititor critic. Orice cuvant are pe cineva care se gaseste sa l ras-talmaceasca. Nu cuvantul este vinovat; vinovati sunt rastalmacitorii lui. Nu adevarul []14. Ori de cate ori spui un adevar, se va gasi un potrivnic care sa te contrazica, cum au contrazis si fariseii scrierea lui Pilat de pe cruce.

Orice adevar gaseste un cititor critic.

Orice cuvant are pe cineva care se gaseste sa l ras-talmaceasca.

Nu cuvantul este vinovat; vinovati sunt rastalmacitorii lui.

Nu adevarul este neclar, ci mintile sunt tulburi.

Nu Biblia este de vina pentru miile de rastalmaciri, ci de vina sunt oamenii cei nestiutori si nestatornici care o rastalmacesc (II Ptr 3, 16).15. De vina sunt mintile oamenilor stricate de pacat,aprinse de trufie,otravite de patima,atatate de ura,inveninate de dezbinari.

Aceste minti intunecate fac sa para ca in Sfintele Scrieri este nelimpezime. i ca adevarul ar avea in el sutele lor de inter pretari.16. Mintile nestatornice si nestiutoare, manate de ingustime si pline de ingamfare, se ridica manioase si incapatanate, adeseori zicand: Nu scrie asa! i rastalmacesc ele Scripturile lui Dumnezeu (II Ptr 3, 16).

Strica adevarul (II Cor 2, 17).

Falsifica slujba neprihanirii,ii insala pe cei lesne crezatorisi...