S-a intamplat in 17 noiembrie 1844: S-a nascut Constantin Capitaneanu, astronom si geodez; a determinat coordonatele geografice a numeroase localitati si a contribuit la realizarea triangulatiei generale a Romaniei. Constantin Capitaneanu (n. Curtea de Arges, judetul Arges d. 13/25 aprilie 1893, Pitesti, judetul Arges) a fost astronom, geodez, cartograf, ofiter al armatei romane in []The post S-a intamplat in 17 noiembrie 1844 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 17 noiembrie 1844 was first posted on noiembrie 17, 2020 at 12:26 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 17 noiembrie 1844: S-a nascut Constantin Capitaneanu, astronom si geodez; a determinat coordonatele geografice a numeroase localitati si a contribuit la realizarea triangulatiei generale a Romaniei. Constantin Capitaneanu (n. Curtea de Arges, judetul Arges d. 13/25 aprilie 1893, Pitesti, judetul Arges) a fost astronom, geodez, cartograf, ofiter al armatei romane in timpul Razboiului de Independenta al Romaniei din anii 1877-1878.

S-a nascut la Curtea de Arges din parinti originari din Macedonia. Se cunosc putine date despre copilaria si adolescenta sa. La dorinta parintilor, a urmat cursurile seminarului teologic, pe care l-a absolvit. S-a inscris ulterior la coala Militara din Bucuresti, pe care a absolvit-o la 10 iulie 1864, cu gradul de sublocotenent de geniu. La aceasta scoala a fost coleg de promotie cu viitorul general Iacob Lahovari si cu viitorul sau colaborator, Constantin Bratianu.

Dupa absolvirea colii Militare a ramas in cadrul acesteia ca ofiter-repetitor, activand la mai multe dintre catedrele acestei scoli.

In anul 1868 este trimis in Franta, pentru a studia astronomia, pasiunea sa, in cadrul Observatorului astronomic din Paris. A absolvit cursurile teoretice de astronomie in anul 1870, fiind incadrat la Observatorul astronomic pe post de observator. S-a intors in tara, in anul 1872 fiind propus de catre generalul Ion Emanoil Florescu pentru trimiterea in Franta, pentru a studia organizarea si executarea lucrarilor astronomice si geodezice. Necesitatea...