1. Adevarul Sfintei Scripturi ne infatiseaza toate lucrurile mantuirii in asa fel, incat oricat de inalte sunt, ele par mici. Oricat de Dumnezeiesti sunt, par omenesti. i oricat de nemarginite sunt ele, par cu putinta de cuprins! Erasmus a zis: Pentru cei mici, Biblia este mica; pentru cei mari, ea este peste masura de mare . []1. Adevarul Sfintei Scripturi ne infatiseaza toate lucrurile mantuirii in asa fel, incat oricat de inalte sunt, ele par mici.

Oricat de Dumnezeiesti sunt, par omenesti. i oricat de nemarginite sunt ele, par cu putinta de cuprins!Erasmus a zis: Pentru cei mici, Biblia este mica; pentru cei mari, ea este peste masura de mare .

Nici o situatie, nici o stare, nici un sex si nici o fiinta nu este inlaturata de ea.

Nici chiar soarele insusi nu este atat de comun si de al tuturor ca Evanghelia lui Hristos.

Biblia este Adevarul.2. E de mirare insa cum uneori nu putem pricepe chiar cele mai limpezi lucruri.

Cei ce L ar fi furat pe Iisus nu L ar fi luat oare cu giulgiu cu tot? i e de mirare si mai mult cat de grabiti treceau peste fapte si cat de usor le rastalmaceau intelesul.

Dar Biblia este Adevarul. i fericit cel ce crede asa cum este scris.3. O, in ce stare ne am intors si noi vreodata de la mormantul unde ne am dus pe cea mai scumpa fiinta!Marea durere a pierderii ne a intunecat si noua atunci aproape de tot si mintea, si ochii.

N am mai putut nici judeca nimic si nici mai vedea pe nimeni.

Ganditi va cum se intoarce o mama dupa ce si l a ingropat pe fiul ei iubit si unic.

Cum se intoarce un sot dupa ce si a ingropat sotia tineretii sale.

Un fiu, dupa inmormantarea parintelui iubit si neuitat.

Un prieten, de la mormantul prietenului sau cel mai drag.

Numai adevarul lui Dumnezeu ne poate lumina atunci.4. Cred ca nu este nu poate fi pentru o inima omeneasca o durere mai mare si o singuratate mai zdrobitoare ca aceea pe care o simte cand se intoarce de la mormantul iubirii sale unice si neuitate.

Tot ce vede in...