O, cum se vede de lamurita Golgota cu o mie de ani inainte in Psalmul al 22-lea si cum se aud de clar cuvintele pe care durerea amara a crucii i le-au smuls de pe buze, cand ceata celor faradelege te inconjura de toate partile Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit! []O, cum se vede de lamurita Golgota cu o mie de ani inainte in Psalmul al 22-lea si cum se aud de clar cuvintele pe care durerea amara a crucii i le-au smuls de pe buze, cand ceata celor faradelege te inconjura de toate partile Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit!Cat de clara este aratarea ranilor Tale despre care prorocul Isaia a scris cu opt veacuri mai inainte, despre jertfa Ta: El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea, a cazut peste El si, prin ranile Lui, suntem tamaduiti.

Da, asa i-au povestit starea si durerea, fiindca Duhul Tau era in ei, cand vesteau aceste lucruri.

Ca pe o stea din departare, ca pe un luceafar stralucitor de dimineata si ca pe un soare puternic asa Te-au vazut prorocii din departare, insa atat de clar, incat au fost in stare aproape sa poata spune, ca si ucenicii la marea Tiberiadei, cand Te-au vazut stand pe tarm: Este Domnul!Da, in sulul cartii este scris despre Tine. In Vechiul Testament Tu spui: Iata-Ma ca vin. Prin intunericul care acoperea popoarele si chiar tinutul lui Zabulon si Neftali, Tu vii, Te apropii Vin ca sa fac voia Ta, Dumnezeule!Ca sa fii lumina Neamurilor si slava poporului Tau Israel. Vii ca sa dai lumina orbilor, sa dai viata celor morti, vii ca sa spui celor slabi de inima: Nu va temeti! Vii cu iubirea care vrea sa-i atraga pe toti la Tine, la mantuire si la pace. Vii ca sa fii o jertfa de ispasire pentru pacatele norodului si sa dai mantuire si iertare tuturor celor ce se pocaiesc, cred si se intorc la Tine, asa cum este scris in sulul cartii. Fiindca toti prorocii marturisesc despre Tine, ca oricine crede, capata prin Numele Tau iertarea pacatelor.

Vii, fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat si pe singurul Sau Fiu L-a dat pentru ca oricine crede in El sa nu mai piara, ci sa aiba viata vesnica. i ai venit! Caci Te-au asteptat Simeon si Ana si toti cei de seama lor, ramasita umila si slaba din Maleahi, ceata celor care se temeau de Dumnezeu si care vorbeau adesea unul cu altul, despre nadejdea lui Israel. Tu erai comoara ascunsa a inimilor lor, ei iubeau venirea Ta si doreau sa Te vada, de aceea Te-au si vazut unii dintre ei. Ce bucurie pentru Ana si pentru Simeon cand Te-au recunoscut in bratele mamei Tale cand ai fost adus in Templu. Ce bucurie cand, luandu-Te in bratele sale, a putut rosti plin de mangaiere cuvintele: Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, ca vazura ochii mei mantuirea Ta. Asa este!Cine Te-a vazut pe Tine, poate sa moara fericit, pentru a trai fericit in vesnicia slavei ( i viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimes Tu).

Da, ai venit, fiindca Te asteptau vamesii, Mariile, Magdalenele, Lazarii si talharii. Te asteptau miile de pacatosi, care gemeau apasati de greutatea jugului robiei ce-i chinuia cumplit.

Ai...