IISUS I NICODIM E noapte. Pe ulitele cetatii pustii, un om singuratic, un batran, se strecoara grabit de-a lungul zidurilor. Ajungand la o casa, bate la usa. Cineva vine si deschide. i iata-l deodata, in odaia cu lumina potolita, fata in fata cu Acela pe care dorea sa-L vada, sa-L auda, sa-L cunoasca, pe Iisus, []IISUS I NICODIME noapte. Pe ulitele cetatii pustii, un om singuratic, un batran, se strecoara grabit de-a lungul zidurilor. Ajungand la o casa, bate la usa. Cineva vine si deschide. i iata-l deodata, in odaia cu lumina potolita, fata in fata cu Acela pe care dorea sa-L vada, sa-L auda, sa-L cunoasca, pe Iisus, despre Care el spune ca este un Invatator venit de la Dumnezeu .

Batranul este un fruntas al iudeilor, unul dintre Farisei, cu numele Nicodim. Semnele pe care le savarseste Iisus, despre care se soptea ca este Mesia (Hristosul, Unsul lui Dumnezeu), l-au pus in uimire si i-au rascolit inima. i tocmai rascolirea si nelinistea aceasta l-a pornit acum noaptea, pentru a sta de vorba cu El si pentru a afla un raspuns si o linistire la intrebarile si framantarile sale.

Fiind un om cinstit, nu se multumeste cu ce soptesc dusmanii sau cu ce spun prietenii despre Iisus, ci merge el insusi, pentru ca sa afle chiar din gura Lui adevarul. i n-a facut degeaba acel drum. Nu i-a fost zadarnica petrecerea din noaptea aceea, in starea de vorba cu Iisus. Caci lucruri mari si adevaruri mari au auzit urechile sale. I s-a descoperit taina minunata a fericirii si a mantuirii oricarui suflet: taina nasterii din nou, taina lucrarii minunate a Duhului Sfant, taina dragostei lui Dumnezeu, Care atat de mult a iubit lumea, incat si pe...