A scrie despre mama asa cum se cuvine a vorbi despre dragostea de mama, despre crucea si jertfa mamei, aproape ca nu pot. Sunt pe pamant, atatea iubiri pe care le mai poti intelege; ele sunt oarecum pamantesti. Iubirea fiiceloriubirea prietenelor, iubirea sotiilor chiar Dar o iubire ca a mamei cred din toata inima mea []A scrie despre mama asa cum se cuvinea vorbi despre dragostea de mama,despre crucea si jertfa mamei, aproape ca nu pot.

Sunt pe pamant, atatea iubiri pe care le mai poti intelege; ele sunt oarecum pamantesti.

Iubirea fiiceloriubirea prietenelor, iubirea sotiilor chiarDar o iubire ca a mamei cred din toata inima mea ca nu mai este alta pe lume. In ea parca nu-i nimic pamantesc. In ea parca totul este ceresc.

Puterea iubirii de mama, statornicia ei, curajul ei, rabdarea ei, caldura ei, bunatatea, iertarea ei, nu pot fi apropiate decat de cele ale iubirii lui Dumnezeu.

Se spune neincetat: Oamenilor, iubiti pe Dumnezeu Care v-a facut, Care va iubeste, Care va rabda, Care va iarta atat de mult!Dar cine ar indrazni sa spuna: Dumnezeule, iubeste-i pe oameni! Cand vedem fiecare ca totul este numai revarsarea iubirii Lui catre noi toti.

Se spune neincetat si trebuie sa se spuna: Fiicelor, iubiti-va mama! Sotiilor, iubiti-va sotul! Surorilor, iubiti-va sora! dar niciodata nu s-a scris si n-a fost nevoie sa se spuna: Mame, iubiti-va fiicele voastre!Cum nu-i nevoie sa-i spui soarelui: Lumineaza! Sau primaverii: Infloreste!Nimeni nu stie acest lucru mai bine ca tine, scumpa sora si mama.

Tu, care ai fost creata de mainile dragostei dumnezeiesti,din caldura inimii lui Dumnezeu,de langa locul dragostei lui Hristos,din aluatul insoritelor simtiri ale Duhului Sfant tocmai pentru aceasta.

Tu, care ai inceput sa simti acum cum se revarsa in inima ta fericitul suvoi dumnezeiesc al iubirii fata de rodul sanului tau stang,pe masura ce va creste in sanul tau, chiar sub inima ta, fiinta iubita pe care o hranesti cu tot ce ai mai bun in trupul si in sufletul tau.

Dumnezeu sa te binecuvanteze, sora si mama, si Dumnezeu te-a binecuvantat tocmai prin a-ti darui acest har: harul de a fi mama.

Harul acesta iti va curata tot trupul tau de orice rau.

Caci sarcina reimprospateaza, cu o frumoasa primenire si frumusete, tot trupul femeii.

Iar in sufletul tau se va produce o iubire nemaicunoscuta, care va intrece nu numai toate iubirile tale, dar si toate puterile din tine.

In fata nici unei alte fiinte pamantesti nu s-a plecat cu atata respect un arhanghel, ca in fata unei Mame! (Luca1,28 ).

Nici uneia Cerul nu i-a trimis un salut mai cald si sfant, ca Aceleia careia i s-a vestit: un Rod Sfant S-a zamislit in tine (Luca 1,32).

De nici o bucurie atat de sfanta n-au cantat ingerii, ca de bucuria unei Nasteri,a Nasterii in Care inainte de a se vedea stralucirea Fiului, s-a vazut stralucirea Mamei.

A Mamei care era ocrotitoarea Ocrotitorului si mijlocul Mijlocitorului mantuirii lumii.

Ridica-ti inima, scumpa sora si mama spre lumina acestor sfinte stari! i umpleti sufletul de aceste fericite ganduri ca sa ai toata puterea, curatia, caldura, si tot harul care se va cere pentru a-ti implini aceasta unica si dumnezeiasca chemare: chemarea de a fi mama unui fiu sfant!Chemarea de a improspata si infrumuseta cu dragostea inimii tale viata lumii, izvorata din dragostea inimii lui Dumnezeu, prin Fiul tau.

Dumnezeu a daruit inimii tale nu numai o parte din puterea Sa creatoare, facandu-te sa zamislesti,ci te va insufla si cu sfanta patrundere a intelepciunii iubirii, prin care sa-l cresti pentru El.

Pentru ca iubirea ta divina, care naste aceasta fiinta, sa poata si veghea asupra fericirii sufletului drag ce-l aduci in lume.

Dumnezeu ti le va da acestea, ca sa-ti fie armele cu care sa aperi viata si fericirea comorii tale.

Gandul, grija si teama vor fi de acum incolo partea grea si fericita a...