Prin Har suntem invredniciti sa fim partasi unui legamant nou si sfant, al unui nou asezamant, nu al literei sau al slovei, ci partasi Duhului Sfant, caci litera ucide, iar Duhul face viu (cf. II Cor 3, 6). Prin urmare, tu cel care vrei si te silesti prin Har sa traiesti viata in Hristos-Domnul si-n []Prin Har suntem invredniciti sa fim partasi unui legamant nou si sfant, al unui nou asezamant, nu al literei sau al slovei, ci partasi Duhului Sfant, caci litera ucide, iar Duhul face viu (cf. II Cor 3, 6).

Prin urmare, tu cel care vrei si te silesti prin Har sa traiesti viata in Hristos-Domnul si-n neprihanirea Lui, vei atrage asupra-ti ura oamenilor nelegiuiti. Izolandu-te de oamenii rai si lumesti, cautand alte locuri, vei da peste altii si mai rai. Oamenii rai, inghititi de slova, vor exista totdeauna si pretutindeni. Neghina va creste impreuna cu graul pana la seceris (cf. Mt 13, 24-30), iar lumina se aprinde si se pune in sfesnic, ca sa lumineze tuturor celor din casa (cf. Mt 5, 15).

Graul se va pune in granare pentru belsug, iar pleava o va arde focul Dumnezeu te-a luminat, ti-a deschis intelegerea tainelor Sale, vistieria inimii, in masura in care, ca si Avraam sau Pavel, te-ai facut una cu Stapanul care te-a dat lucrarii Sale, una cu lucrarea in care te-a asezat; si vei fi un stalp de nadejde sau o...