Fericitul inceput in organizarea unei lucrari duhovnicesti in randul copiilor l-a facut Parintele Iosif, la Sibiu, in duminica Floriilor a anului 1932. Iata, pe scurt, acest inceput: O lucrare noua in Oastea Domnului: Oastea copiilor Slavit sa fie Domnul care ne arata mereu ce-i de lucrat in secerisul de la Oastea Lui. In adunarile Oastei de []Fericitul inceput in organizarea unei lucrari duhovnicesti in randul copiilor l-a facut Parintele Iosif, la Sibiu, in duminica Floriilor a anului 1932. Iata, pe scurt, acest inceput:O lucrare noua in Oastea Domnului: Oastea copiilorSlavit sa fie Domnul care ne arata mereu ce-i de lucrat in secerisul de la Oastea Lui.

In adunarile Oastei de la Sibiu aveam si o multime de copii cu care nu ne puteam ocupa deosebit. Atunci Domnul ne-a zis: Faceti o Oaste a copiilor si dati-le si lor sa manance!Am vestit parintilor ostasi aceasta noutate si, in duminica Floriilor, am infaptuit-o cu o bucurie duhovniceasca ce va ramane de-a pururi in sufletul nostru. Dam mai jos un scurt raport despre mersul serbarii.

Inca de la orele doua din dupa-amiaza Floriilor, incep a curge copii spre localul de adunare al Oastei. Pana la orele 3, se stransesera 130 de copii. Oastea era gata. Toti, in haine de sarbatoare si cu ramuri verzi in maini. Facem cu ei o mica proba de cantare. Ii punem in rand.

Urmeaza un moment miscator, cutremurator de suflete. Oastea copiilor paseste inainte spre sala de adunare. Se deschid larg usile salii unde ne asteapta adunarea ostasilor mari. In frunte cu preotii, 130 de copii intra triumfatori, in numele Domnului, cu ramuri in maini si cu sclipiri de bucurie in ochi. O icoana nespus de duioasa. Simtim cu totii fiorul Intrarii Domnului in Ierusalim. In toate partile numai lacrimi si soapte: Copiii! Copiii! Intr-o atmosfera plina de foc sfant, s-a intonat cantarea-rugaciune Imparate Ceresc . Cele 130 de voci de copii dominau si dadeau...