Cand esti bolnav si medicul iti prescrie un tratament, nu poti citi reteta lui. E scrisa atat de incurcat, ca, oricat te-ai trudi, nu poti afla ce scrie in ea. De altfel, acest lucru nici nu te intereseaza. Nu te intereseaza reteta, ci te intereseaza medicamentele din ea. Exact asa sunt si tainele incercarilor si []Cand esti bolnav si medicul iti prescrie un tratament, nu poti citi reteta lui. E scrisa atat de incurcat, ca, oricat te-ai trudi, nu poti afla ce scrie in ea.

De altfel, acest lucru nici nu te intereseaza. Nu te intereseaza reteta, ci te intereseaza medicamentele din ea.

Exact asa sunt si tainele incercarilor si necazurilor ce vin peste noi. Ele sunt o reteta a Domnului, a Doctorului nostru Cel Mare. Oricat ne-am trudi sa citim aceasta reteta, noi n-o putem citi. i nici nu ni-i de trebuinta s-o citim. Pentru noi este necesar numai medicamentul din ea.

Taina incercarilor este o reteta a Domnului, care ni se da pentru mantuirea si tamaduirea sufletelor noastre.

Cat de incurcata este reteta de mai sus! Eu ma gandesc ca asa o reteta avem acum si la Oastea Domnului. Ne-a venit pe neasteptate si ne-am speriat intai de ea. Dar, pe urma, aflat-am ca reteta cuprinde un tratament de inviorare. Taina retetei a inviorat din nou fronturile Oastei.

Pr. Iosif Trifa 600 Istorioare Religioase