1. Temeti-va mereu numai de Ochiul cel Vesnic al Domnului! Caci daca va temeti cu adevarat de El, puteti sa nu va mai temeti niciodata de nici un ochi! Nici de al arpelui. Nici de al Mortii. Nici de al Judecatii. 2. A putea sa-L binecuvantezi pe Domnul in orice vreme si a-L putea lauda []1. Temeti-va mereu numai de Ochiul cel Vesnic al Domnului! Caci daca va temeti cu adevarat de El, puteti sa nu va mai temeti niciodata de nici un ochi!Nici de al arpelui.

Nici de al Mortii.

Nici de al Judecatii.2. A putea sa-L binecuvantezi pe Domnul in orice vremesi a-L putea lauda in orice locsi in orice stareeste dovada unei mari si adevarate vieti de credinta.

Dovada unei adanci si sanatoase cunoasteri a Lui3. In mod obisnuit, oamenii numai in vremi nelinistite si indurerate isi indreapta inima puternic spre Cer si numai uneori isi indreapta fierbinte gandul cu binecuvantare si cu multumire spre DumnezeuO, de cate necazuri ar fi scutitisi de cate binecuvantari s-ar impartasi daca ar face acest lucru intotdeauna!4. Cuvanteaza si tu bine despre Domnul nu numai cand El iti da,cand te ajutasi cand te izbaveste!Atunci isi mai aduc si alti oameni, cateodata si grabit, aminte ca buzele lor trebuie sa-L binecuvanteze pe Domnul.

Ci tu lauda-L pe Domnul si-I multumeste si pentru toate celelalte.5. A-L binecuvanta pe Domnul in orice vreme este cea mai fericita datorie a noastra,fie vreme de necaz sau de bucurie,fie de grea incercare sau de mare fericire,fie de stramtorare si singuratateori fie de libertate si de partasie.

Nu este un lucru usor acestasi nu des se poate intalni aceasta printre oameni, dar fericiti cu adevarat sunt numai cei care pot face acest lucru!6. In vremea de rugaciune si de sarbatoare,de biserica si de meditatie, poate Il mai binecuvantam unii pe Domnulsi mai laudam cateodata Numele LuiDar in vremea muncii,in vremea ocupatiilor,in cealalta vreme a vietii noastre ,de peste zi si de peste noapte, oare de cate ori gandul nostru cu fata noastra se intorc binecuvantator spre Dumnezeu? Pentru cate binefaceri primim de la El!7. Orice vreme in care binecuvantam Numele Domnului este o vreme castigata fericit pentru noi!Cu cat sunt mai dese aceste izbucniri de multumire si de lauda ale inimii noastre pentru Numele Lui,cu atat mai multa lumina se va revarsa peste viata noastra in orice locsi peste cealalta vreme a noastra,si peste celelalte ocupatii ale noastre si cu atat mai mult vom lumina si noi in jurul nostru.8. Ori de cate ori noi Il binecuvantam pe Dumnezeu, binecuvantarea aceasta se revarsa, intorcandu-se inapoi, trimisa de la El mai grabnica si mai mare asupra noastra.

Ori de cate ori gura noastra este ocupata cu laudele lui Dumnezeu, este ferita de ispita de a se lauda pe sinesau de a-i lauda pe oameni.9. Suflet preaiubit, oricat de ocupat ai fi tu cu treburile talesau cu necazurile tale,sau cu placerile tale, nu-ti ocupa vremea si gura laudand altceva.

Ci, trezindu-ti mintea, lauda-L pe Domnul si binecuvanteaza Numele Lui!Aceasta va fi pentru tine odihna si mangaiere.10. O, de cate ori auzim cu tristete, chiar pe unii mai credinciosi, vorbind atata vreme despre oricesi avand gura plina de laude pentru cate toate ale lor: pentru copiii lor, pentru avutul lor,...