S-a intamplat in 12 mai 1942: S-a nascut Aurelian Andreescu. Aurelian Andreescu (n. Bucuresti d. 22 iulie 1986, Constanta) a fost un cantaret roman de muzica usoara. Aurelian Andreescu s-a nascut in Bucuresti, fiind fiul lui Spiridon Andreescu si al Mariei Andreescu. A fost casatorit timp de sapte ani cu Ana Ciumetti, in anul []The post S-a intamplat in 12 mai 1942 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 12 mai 1942 was first posted on mai 12, 2021 at 4:09 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 12 mai 1942: S-a nascut Aurelian Andreescu. Aurelian Andreescu (n. Bucuresti d. 22 iulie 1986, Constanta) a fost un cantaret roman de muzica usoara. Aurelian Andreescu s-a nascut in Bucuresti, fiind fiul lui Spiridon Andreescu si al Mariei Andreescu. A fost casatorit timp de sapte ani cu Ana Ciumetti, in anul 1968 dar a divortat, unul dintre motive fiind si problema sterilitatii lui Aurelian. S-a recasatorit cu Mariella Dumitriu, in anul 1976, balerina la Teatrul Constantin Tanase , si impreuna au infiat un baietel in varsta de 2 ani, abandonat la Leaganul de copii. In 1991, Mariella se muta in Canada impreuna cu fiul lor.

A debutat la Festivalul National de Muzica Mamaia la prima editie in anul 1963 cu melodia In tot ce e frumos pe lume de Elly Roman. Este unul din cei mai curtati interpreti de muzica usoara de catre compozitorii vremii. Aurelian Andreescu sustine programe muzicale la cele mai selecte baruri si cluburi de noapte din Bucuresti si de pe litoral. Din anul 1965 s-a angajat la Teatrul Constantin Tanase. Impreuna cu colectivul teatrului a efectuat turnee in mai multe tari din Europa, precum si in Israel, Cuba, Turcia. In anul 1968 a obtinut locul al III-lea la Festivalul International al Cantecului de la Sopot, Polonia, la Ziua discului . A facut parte din echipa Romaniei alaturi de Aura Urziceanu si Mihaela Mihai care a cucerit Cupa Europei la Concursul de la Knokke, Belgia in anul 1971. In anul 1973 Aurelian Andreescu a reprezentat Romania la Olimpiada Cantecului de la Atena, cu melodia Alerg printre Stele a compozitorului Radu-Eugeniu Gheorghiu si a deschis recitalul lui Johnny Hallyday. De-a lungul carierei, a inregistrat peste 200 de melodii. Aurelian Andreescu a murit la 44 de ani, in anul 1986, suferind de ciroza. Este inmormantat in...