1. Avand multi vrajmasi, desigur, ne putem astepta la multe necazuri si nenorociri in viata si in lumea asta,dar sa stim ca pe acestea le vom avea numai aici, in lumea aceasta.

Cand vom pleca din lume la Domnul, vom fi scapati pe totdeauna de orice necazuri si primejdiiDupa aceea ne asteapta numai bucuria vesnica (Lc []1. Avand multi vrajmasi, desigur, ne putem astepta la multe necazuri si nenorociri in viata si in lumea asta,dar sa stim ca pe acestea le vom avea numai aici, in lumea aceasta.

Cand vom pleca din lume la Domnul, vom fi scapati pe totdeauna de orice necazuri si primejdiiDupa aceea ne asteapta numai bucuria vesnica (Lc 16, 25).

Numai sa avem rabdare si credinta pana atunci!2. Cand un copil sta cu tatal sau ori cu mama sa, are mare grija sa se tina cat mai aproape de ocrotitorul sau.

Mai ales cand trece prin locuri primejdioase sau necunoscute.

O, de-am avea si noi grija asta langa Domnul nostru!3. De cate ori simte copilul sau vede o primejdie ori un vrajmas, cu graba se ascunde cat mai aproape si se alipeste cat mai strans de aparatorul sau, de parintele si de izbavitorul sau.

Din fata fiecarui pericol fuge indata si se ascunde la adapostul si la apararea parintelui sau.

Cu cat este mai intelept un copil in privinta asta decat multi parinti!4. Cu teama si cu speranta priveste copilul de la adapost la infruntarea vrajmasului sau,pana cand trece primejdia.

Copilul face acest lucru din fire,numai din slabiciunea lui,presimtind marimea primejdieisi puterea parintelui sau.

Noi sa facem acest lucru fata de Domnul din intelepciunea si constiinta acelorasi stari!5. Viata si lucrarea, umblarea si vorbirea fiecaruia dintre noi, zilnic, sunt marturii pe care le depunem neincetat pentru Hristossau impotriva Lui.

Pentru Adevar sau impotriva Lui.

Pentru cinste, pentru dreptate, pentru lumina, pentru iubire si pentru bine.

Sau o marturie contra acestora.6. Adevarul nu este decat unul.

Credinta, numai una.

Dreptatea, cinstea, curatia, adica binele, iarasi, sunt unice.

Daca noi nu numai cu cuvantul, ci si cu fapta si cu toata trairea noastra zilnica le intarim pe cele bune,le respectam si le aparam oriundesi fata de oricine, atunci suntem niste martori credinciosi si adeva-rati ai Domnului nostru Iisus Hristos, ai sfintei Sale in-vataturi, care este Adevarul,si ai Sfintei Sale Biserici, care este Dragostea Sa.7. Sa fim niste martori adevarati, care sa ajutam sa biruie in lume Adevarul, Cinstea si Dreptatea,impotriva Minciunii, a Rusinii si Strambatatii!Atunci, prin noi, Biserica si Evanghelia vor straluci,vor castiga si vor fi inaltate,iar noi, prin ele.8. O, cat de multi martori mincinosi se nasc din invataturile false si ratacite si cat de multi se fac prin necredinta!Toti acestia sunt niste lucratori impotriva Duhului lui Hristossi impotriva Numelui Sau.

Ce satanica este o astfel de lucrare! i ce nenorocire este ca sunt din ce in ce tot mai multi astfel de mon stri!9. Unii se numesc ei insisi martori dar toata marturia lor este o lucrare plina de ratacire si de duh vrajmas impotriva Adevarului celui mai sfant.

Altii se fac, constient, niste batjocoritori ai lui Dumnezeu, pentru plata si onorurile lumii acesteia si ale vietii acesteia, fiindca pe cealalta viata ei o dispretuiesc si o tagaduiesc.10. Mincinosii din afara oricat de multi ar fi ei nu sunt atat de pagubitori Adevarului pe cat sunt acei care, din mijlocul Bisericii, lupta contra ei prin raspandirea invataturilor inselatoare.11. In numele Credintei, cei stricati dezbina Cre-dinta.

In numele Adevarului, ei rastalmacesc Adevarul. i in...