S-a intamplat in 13 iunie 1909: A murit Gheorghe I. Lahovary, inginer si scriitor; membru de onoare al Academiei Romane din 1901. Membru de onoare al Academiei Romane, acesta s-a nascut la data de 13 iunie 1838 intr-o familie de boieri carturari din Ramnicu Valcea. Aventura vietii lui Lahovari a inceput cand a fost trimis []The post S-a intamplat in 13 iunie 1909 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 13 iunie 1909 was first posted on iunie 13, 2021 at 3:02 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 13 iunie 1909: A murit Gheorghe I. Lahovary, inginer si scriitor; membru de onoare al Academiei Romane din 1901. Membru de onoare al Academiei Romane, acesta s-a nascut la data de 13 iunie 1838 intr-o familie de boieri carturari din Ramnicu Valcea. Aventura vietii lui Lahovari a inceput cand a fost trimis la Bucuresti la studii, la Schewitz , dupa care a urmat Heidelberg (Germania) si Scoala Politehnica din Karlsruhe. In 1862 s-a intors acasa cu diploma de inginer, act ce i-a adus denumirea de inginer la Ministerul Lucrarilor Publice, de unde a plecat pentru aceeasi functie in cadrul Postelor si Telegrafului , unde a ocupat si functia de director general si unde a luat o multitudine de masuri organizatorice deosebit de importante.

Un aspect important este faptul ca Lahovary este cel care a introdus in cadrul serviciilor postale romanesti mandatul postal si cartea postala, la fel cum a organizat si distribuirea corespondentei mai rapid. O alta realizare importanta o mai constituie si infiintarea Societatii Geografice Romane alaturi de Alexandru...