S-a intamplat in 12 iunie 2003: A murit actorul Gregory Peck, unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood. Gregory Peck s-a nascut la 5 aprilie 1916, in La Jolla, California. Parintii au divortat pe cand el avea doar cinci ani, iar mare parte din copilarie si-a petrecut-o alaturi de bunica. Nu a simtit []The post S-a intamplat in 12 iunie 2003 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 12 iunie 2003 was first posted on iunie 12, 2021 at 9:11 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 12 iunie 2003: A murit actorul Gregory Peck, unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood. Gregory Peck s-a nascut la 5 aprilie 1916, in La Jolla, California. Parintii au divortat pe cand el avea doar cinci ani, iar mare parte din copilarie si-a petrecut-o alaturi de bunica. Nu a simtit ca in acea perioada ar fi trait intr-un mediu stabil, noteaza site-ul imdb.com, amintirile cele mai pregnante de atunci fiind faptul ca mergea in fiecare saptamana la cinematograf, impreuna cu bunica, si ca peste tot era insotit de cainele sau. Dupa terminarea liceului, a urmat scoala militara si Colegiul de Stat San Diego, apoi s-a inscris la Universitatea California din Berkeley, pentru a studia medicina. In perioada aceea, si-a descoperit pasiunea pentru actorie si, dupa absolvire, a plecat la New York City, unde s-a inscris de coala de Actorie Neighborhood Playhouse. Imediat dupa ce si-a terminat studiile, a debutat pe Broadway, in piesa The Morning Star (1942), de Emlyn Williams. Anul urmator era deja la Hollywood, unde a debutat in filmul Days of Glory (1944). Celebritatea a venit odata cu urmatorul film, The Keys of the Kingdom (1944), in care a interpret rolul unui preot misionar, care i-a adus si prima nominalizare la Oscar. A urmat filmul Spellbound (1945) al lui Alfred Hitchcock, apoi The Yearling (1946), care i-a adus o noua nominalizare la Oscar si un premiu Globul de Aur. Rolurile care l-au consacrat pe marele actor al anilor 40 - 60 erau cele eroice, impozante. S-a bucurat de succes si in western-uri, jucand in filme precum Duel in the Sun (1946), Yellow Sky (1948) si The Gunfighter (1950). A primit alte nominalizari la Oscar pentru rolurile din filmele Gentleman sAgreement (1947) si Twelve O Clock High (1949). A continuat sa interpreteze genul de personaje care-i adusesera faima in filme precum Captain Horatio Hornblower R.

N. (1951) sau Moby Dick (1956). A lucrat alaturi de Audrey Hepburn, pentru filmul acesteia de debut, Roman Holiday (1953). Unul dintre cele mai importante roluri ale sale a fost insa cel al avocatului Atticus Finch, din filmul To Kill a Mockingbird (1962), dupa cartea lui Harper Lee, publicata in 1960, care i-a si adus premiul Oscar pentru cea...