S-a intamplat pe 22 iunie 1949: S-a nascut Meryl Streep, actrita. Mary Louise Streep, cunoscuta sub numele Meryl Streep, (n. 22 iunie 1949) este o actrita americana, triplu laureata a premiului Oscar, vestita pentru creatiile ei actoricesti memorabile in teatru, televiziune si, mai ales, film.

Nominalizata pentru un numar record de 21 Academy Awards, actrita a []The post S-a intamplat pe 22 iunie 1949 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat pe 22 iunie 1949 was first posted on iunie 22, 2021 at 6:58 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat pe 22 iunie 1949: S-a nascut Meryl Streep, actrita. Mary Louise Streep, cunoscuta sub numele Meryl Streep, (n. 22 iunie 1949) este o actrita americana, triplu laureata a premiului Oscar, vestita pentru creatiile ei actoricesti memorabile in teatru, televiziune si, mai ales, film.

Nominalizata pentru un numar record de 21 Academy Awards, actrita a fost recompensata de trei ori cu prestigioasa statueta (in 1979, pentru rolul Johanna Kramer din filmul Kramer contra Kramer, in 1982, pentru rolul Sofiei din filmul Alegerea Sofiei si in 2011 pentru rolul Margaret Thatcher din filmul The Iron Lady). Meryl Streep a fost nominalizata de 31 de ori Golden Globe, castigand opt mai multe nominalizari si castiguri decat orice alt actor sau actrita din intreaga istorie a premiului. Streep a fost recompensata cu primirea a trei Primetime Emmy Awards, respectiv nominalizata de 15 ori pentru Premiul BAFTA si de 17 ori pentru Screen Actors Guild Awards, castigand fiecare de doua ori. Adesea descrisa ca fiind cea mai buna actrita a generatiei sale (the best actress of her generation ), Meryl Streep este de asemenea recunoscuta pentru versatilitatea sa interpretativa de tip cameleonic si, in particular pentru adaptarea si credibilitatea cu care foloseste diferite accente ale diferitelor limbi native ale personajelor interpretate. S-a nascut in Summit, New Jersey, S.

U.

A.

Mama sa, Mary Wolf, a fost editor, artist, iar tatal sau, Harry William Streep, un farmacist dedicat. Mai are doi frati, Dana si Harry.

Meryl Streep are stramosi germani, suedezi si britanici.

A crescut in Bernardsville, New Jersey si a studiat la Liceul Bernards. A terminat Colegiul de Arta Dramatica in 1971, unde a absolvit cum laude. S-a mutat mai tarziu la Yale School of Drama.

Aici a interpretat numeroase roluri de compozitie, de toate varstele, de la Helena din Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, pana la o...