Desi Dumnezeu voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si nimeni sa nu piara, totusi, de toata dragostea Lui cereasca si de toate fagaduintele tainelor Sale ceresti se vor impartasi cu adevarat numai cei care, auzind Cuvantul Sau, Il asculta, intorcandu-se la El cu credinta. i primindu-L, prin Taina Pocaintei, prin nasterea din nou, pe []Desi Dumnezeu voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si nimeni sa nu piara,totusi, de toata dragostea Lui cereasca si de toate fagaduintele tainelor Sale cerestise vor impartasi cu adevarat numai cei care, auzind Cuvantul Sau, Il asculta, intorcandu-se la El cu credinta. i primindu-L, prin Taina Pocaintei,prin nasterea din nou,pe Domnul Iisus viu si traitor in inima lor.

Apoi luptandu-se sa implineasca pana la moarte voia lui Dumnezeu.

Fara ascultarea si primirea de catre noi, cu fapta, a nasterii din nou, pentru noi ramane zadarnica toata marea lucrare de mantuiresi tot acest ales drept de fii ai lui Dumnezeu.

Le pierdem pe toate prin nepasarea si prin necredinta noastra, cum le-au pierdut si le pierd atat de multi oameni din jurul nostru.

Exista traire fireasca si, tot asa, exista traire duhovniceasca, dupa cum exista doua lumi, pentru care se nasc si traiesc cele doua feluri de oameni.

Lumea fireasca o vedem si o putem avea prin umblarea dupa lucrurile ei. Dar lumea duhovniceasca o putem cunoaste numai prin credintasi o putem mosteni numai prin dobandirea firii duhovnicesti, cu care putem implini conditiile prin care sa o mostenim.

In lumea aceasta au un loc si o mostenire toti cei care sunt nascuti in firea omeneasca si implinesc acele conditii pe care le cere ea.

Dar in lumea viitoare, in Imparatia lui Dumnezeu, nu vor putea avea nici un loc, nici o parte, decat aceia care, dupa ce au fost nascuti din firea omeneasca de altii, se...