1 O, dac am iubi familia noastr , casa noastr , pe cei imediat ai nostri, mai cald si mai duios ca pe oricare altii! Ce rai ar deveni c minul nostru. Ce bucurosi p rintii nostri. Ce binecuvantati ne-ar creste copiii! Si ce fericit ne-ar fi inima. 2 O, dac ne-am iubi fr tietatea noastr mai mult []1 O, dac am iubi familia noastr , casa noastr , pe cei imediat ai nostri, mai cald si mai duios ca pe oricare altii!Ce rai ar deveni c minul nostru. Ce bucurosi p rintii nostri. Ce binecuvantati ne-ar creste copiii! Si ce fericit ne-ar fi inima.2 O, dac ne-am iubi fr tietatea noastr mai mult ca pe oricare alta, cat am vedea-o de frumoas , de inzestrat , de f r cusur.

Si dac n-am p r si-o niciodat . Ci ne-am str dui neincetat s-o impodobim cu si mai multe pietre scumpe, s fie ea si mai frumoas .

Nu-i inim mai asem n toare cu a lui Dumnezeu, ca inima ce iubeste.3 Toat taina p cii, armoniei si fericirii, st in dragoste.

Unde este dragoste, acolo totul este frumos.

Numai unde este ea.

Si numai cat tine ea.4 Dac felul de a vedea este curat si s n tos, tot mersul vietii este neprih nit si plin de frumusetea dragostei ascult toare.

O, ochi ai Lucr rii lui Dumnezeu, cat de frumosi trebuie s fiti voi!Cat de curati, cat de treji, cat de sfinti!5 O, slujitor iubit si ales al lui Iisus Hristos! Cat de luminos trebuie s fie chipul t u, umbletul t u, statornicia si ascultarea ta.

Ca s fii vrednic de dragostea Preaiubitului t u Iisus, care nu vede nici un cusur in preaiubitii S i!6 Inima Lucr rii Domnului sunt cei ce alc tuiesc puterea si Lucrarea vie a Bisericii, cei ce insufletesc si poart adunarea Domnului.

Cat vreme ei vegheaz si lupt , atata vreme toate celelalte m dulare tr iesc, merg si vin, lucreaz si se bucur .

Indat ce ei care sunt inima, sl besc si nu mai lupt , nu mai lucreaz si nu mai vegheaz ,intreg trupul unei biserici si al unei adun ri se ruineaz si se stinge.

Viata se pierde, rodul se usc , lumina se intunec .7 Ce nep truns tain este inima omului!In ea a pus Dumnezeu puterea de viat si de simtire.

Cat inima tr ieste si bate, pot fi zdrobite toate...