Cel temator de Dumnezeu spunea la fiii odata: Voi, fiii mei, sa va-mbracati cu haina cea curata, caci ea-i mai calda, mai de pret, mai buna si frumoasa si numai astfel veti intra in ceruri ca acasa! Cea mai curata haina e, sa stiti: Neprihanirea, frumoasa: Bunatatea, iar cea calda e Iubirea, cea mai de pret e []Cel temator de Dumnezeu spunea la fiii odata: Voi, fiii mei, sa va-mbracati cu haina cea curata,caci ea-i mai calda,mai de pret,mai buna si frumoasasi numai astfel veti intra in ceruri ca acasa!Cea mai curata haina e, sa stiti: Neprihanirea,frumoasa: Bunatatea,iar cea calda e Iubirea,cea mai de pret e orisicand, oriunde, Ascultarea,ea celorlalte tuturor le-nfrumseteaza starea.

Acestea-s haine sfinte,iar acei ce le imbracalui Dumnezeu si alor Sai de-a pururi au sa placa,caci seamana cu cei de Sussi sloboda intrareafla-vor ei in Cerul Sfant, la Marea Sarbatoare.

Dar neascultarea orisicand dezbraca pe oricinesi-l lasa gol ca primul om, in frica si rusine,il scoate-afara din Eden,de har il departeaza,caci fara haina ei in Cer nu-i nimenea sa saza.

De-aceea, cei ne-ascultatori spre Cer privesc cu teamaca spre-un Judecator temut Ce-o sa le ceara seama.

Spre Cerul unde cei ce cred se uita cu caldura,cei rai privesc cu ochi vrajmasi de patima si ura.

Cei credinciosi doresc cu drag s-ajunga-n vesniciestiind ca-n ea i-asteapta-un loc de har si bucurie.

Cei rai de moarte se-ngrozescsi-n veci n-ar vrea sa vina,stiind ca iadu-i va-nghiti cu noaptea lui deplina.

Cei buni doresc,caci au in Cer un Prieten Scumpsi-un Tata,cei rai se tem ca de-un dusmansi ca de-o judecata.

De-aceea, fericiti veti fi voi, cei ce-n ascultareurmati pe Domnul, imbracati cu sfintele-I odoare.

Dar vai va fi de toti acei neascultatori ce-n reletraiesc vrajmasi cu Dumnezeusi dezbracati de ele!Traian Dorz, din volumul Cantarea Roadelor.