11. Viermele din tine este acela caruia nu-i place mustrarea Cuvantului Sfant. El este acela care se supara si se zvarcoleste atunci! Nu sari si nu-ti apara viermele! Nu te lua la lupta cu cel folosit de Domnul spre a te scapa de viermele cel rau din tine. Lasa Cuvantul Sfant sa ucida acest vierme. []11. Viermele din tine este acela caruia nu-i place mustrarea Cuvantului Sfant. El este acela care se supara si se zvarcoleste atunci!Nu sari si nu-ti apara viermele!Nu te lua la lupta cu cel folosit de Domnul spre a te scapa de viermele cel rau din tine.

Lasa Cuvantul Sfant sa ucida acest vierme.12. Nu te certa si nu te supara pe cel de care se foloseste Domnul contra pacatului tau. i nu te apuca sa-l vorbesti de rau fiindca s-a legat de viermele care roade cuibarit in inima ta.

Ci mai degraba deschideti inima ta, ca sa inlesnesti Domnului sa nimiceasca raul de acolo din ea.

Caci numai astfel vei putea fi izbavit de la uscaciu-ne si de la foc.13. Daca ati fi orbi fata de lume, atunci ati fi ca unii care nici n-ar fi faptuit pacatul, fiindca ceea ce nu poti vedea, nu poti nici dori.14. O, daca ati fi orbi fata de diavolul, atunci n-ati avea pacat fata de Iisus.

Dar, daca cu vointa si cu stiinta voastra sunteti orbi fata de Iisus, cum sa nu aveti pacat?Caci toate celelalte pacate izvorasc din acesta unul.15. Pacat ajungi sa ai numai daca ti-l faci tu singur.

Nimeni nu-ti poate face tie raul daca nu ti-l faci tu insuti.

Nimeni nu te poate sili sa faci pacatul daca nu privesti tu insuti la el cu ochii tai. i nu-l doresti tu cu inima ta.

Daca nu-ti deschizi tu insuti...