Se incruciseaza in Sfanta Evanghelie de astazi cele mai diferite stari sufletesti: FRICA de valurile involburate ; SPAIMA in fata vantului, care era impotriva ; ADMIRATIA pentru figura lui Hristos, care venea pe apa, spre corabie; INCREDEREA in glasul si chemarea Lui; LINISTEA cand s-a potolit vantul si s-a imblinzit marea. Relatarea din acea []Se incruciseaza in Sfanta Evanghelie de astazi cele mai diferite stari sufletesti: FRICA de valurile involburate ; SPAIMA in fata vantului, care era impotriva ; ADMIRATIA pentru figura lui Hristos, care venea pe apa, spre corabie; INCREDEREA in glasul si chemarea Lui; LINISTEA cand s-a potolit vantul si s-a imblinzit marea.

Relatarea din acea noapte, de pe Marea Galileii, este o realitate continua de pe marea vietii sufletesti a fiecarui crestin. Mereu se ridica FRICA din strafundurile vechiului Adam, care este in noi si se impleteste cu o SPAIMA, in fata navalirii ispitelor si necazurilor din afara, facand noi oameni deprezivi si anxiosi.

Cum si cu ce le vom putea stapani si invinge noi cei de astazi ? Cel ce vrea sa treaca marea spirituala rabda indelung, cugeta smerit, vegheaza si se infraneaza. De se va sili sa treaca fara aceste patru, se va tulbura cu inima, dar de trecut nu v-a...