Cat de putin in vremea sa a fost pretuit si inteles Ioan Botez torul! Acest mare sol si mare trimes al lui Dumnezeu! Cat de putin au fost intelesi si pretuiti marii trimesi ai lui Dumnezeu in neamul si in vremea lor, pan ast zi de c tre oamenii cei la care duceau solia lor aleas si mare! Asa a fost []Cat de putin in vremea sa a fost pretuit si inteles Ioan Botez torul! Acest mare sol si mare trimes al lui Dumnezeu! Cat de putin au fost intelesi si pretuiti marii trimesi ai lui Dumnezeu in neamul si in vremea lor, pan ast zi de c tre oamenii cei la care duceau solia lor aleas si mare! Asa a fost totdeauna dar nu va fi asa pe totdeauna.

Vestind Adev rul vesnic intr-o form nou potrivit vremii noi pe care o tr iesc oamenii, trimisii Domnului nu vor fi niciodat , nici intelesi si nici primiti de semenii lor, care tr iesc mereu privind spre trecut. Oamenilor le place mereu ceea ce este vechi, ceea ce este c ldut, adic ceea ce este comod. Iar trimesii lui Dumnezeu osandesc chiar asta.

Dumnezeu si oamenii, sunt intr-un mare proces contrariu. Acest mare proces se desf soar din ce in ce mai crancen, cu cat se apropie Sfarsitul, Inevitabilul Sfarsit. Noi suntem si nu putem s nu fim martori, ori pentru Hristos, ori impotriva Lui. Ori in slujba lui Hristos, ori in slujba mamonei. Drept spune El c nu exist cale de mijloc. Nu exist neutralitate. Ori esti pentru Hristos, ori esti pentru Satana. Noi s fim de partea lui Dumnezeu.

Traian Dorz, din Piatra Scump