O vorbire a fratelui Traian Dorz Slavit sa fie Domnul! In mijlocul acestei mari bucurii, vom citi una dintre cele mai dulci fagaduinte care ne-a ramas de la Mantuitorul nostru incurajare si mangaiere, si putere pe drumul pribegiei noastre, de cand S-a dus de la noi pana va veni iar. Este scris in Evanghelia Sfantului []O vorbire a fratelui Traian DorzSlavit sa fie Domnul!In mijlocul acestei mari bucurii, vom citi una dintre cele mai dulci fagaduinte care ne-a ramas de la Mantuitorul nostru incurajare si mangaiere, si putere pe drumul pribegiei noastre, de cand S-a dus de la noi pana va veni iar.

Este scris in Evanghelia Sfantului Matei capitolul 18, versetul 20: Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu sau pentru Numele Meu sunt si Eu in mijlocul lor . De cand au iesit de pe sfintele buze ale Mantuitorului nostru aceste sfinte cuvinte, ele, pentru cei care le-au crezut, au fost putere, au fost mangaiere si au fost ajutor totdeauna in timpul pribegiei lor, cand au trebuit sa treaca, straini si calatori, peste fata acestui pamant. Acum ele sunt mangaierea noastra si intarirea, si bucuria noastra. Ori de cate ori ne adunam doi sau trei pentru Numele Domnului Iisus, trebuie sa fim deplin incredintati de adevarul acestor sfinte cuvinte. El este in mijlocul nostru.

Cand sunt in mijlocul fratilor, ascult sfintele cuvinte ale lui Dumnezeu si, fara sa ma gandesc ca cel care le spune este om, parca le aud iesind de pe buzele Domnului, de pe buzele sfintilor Sai apostoli aceste sfinte cuvinte insuflate toate de Duhul Sfant, care sunt de folos spre zidire, spre mantuire, spre binecuvantare tuturor celor care le cred si le primesc, si se hranesc cu ele, si-si intemeiaza pe ele taria sufletului, nadejdea mantuirii si puterea credintei lor.

Oriunde este o adunare, este o parte de cer. Cei care sunt adunati pentru Numele lui Hristos, in timpul acela cat tine adunarea si in locul acela unde este adunarea, trebuie sa fie deplin incredintati ca stau in fata lui Dumnezeu; si unde este Dumnezeu, acolo este cerul pe pamant. In mijlocul oricarei adunari pentru Numele Lui, sta Domnul. In mijlocul celor care vestesc Cuvantul Sau si asculta Cuvantul Sau, Ii inalta rugaciuni sau Ii aduc laude, El sta. Cel dintai Care vine la adunare este Domnul. Cel din urma care pleaca este El. El este totdeauna treaz, sa-i asculte pe toti cei care vorbesc si sa priveasca la toti cei care asculta. [Sa vada] cum vorbesc Cuvantul lui Dumnezeu si cum asculta Cuvantul lui Dumnezeu.

Imi aduc aminte din copilaria mea, de cand in toate partile acelea inca nici nu era vreo adunare a Oastei Domnului, ca ori de cate ori am ascultat Cuvantul lui Dumnezeu, pe unde m-am dus, l-am simtit pana in strafundul inimii mele, plin de putere, plin de lumina si plin de ajutor. Rare clipe din viata mea au fost acelea in care am stat nepasator in fata Cuvantului lui Dumnezeu. Am considerat ca timpul cat stau in mijlocul fratilor si in fata lui Dumnezeu trebuie...