Injuraturile le avem pe tot locul. Rasuna pe tot locul. Le avem insa, in special, in administratie si in armata. Injura slujbasii, parca din oficiu. Iar la armata se crede ca fara sudalma nu iese exercitiu. Injuratura parca face si ea parte din comanda. Ochii mei se umplu de lacrimi cand ma gandesc la acei []Injuraturile le avem pe tot locul. Rasuna pe tot locul. Le avem insa, in special, in administratie si in armata. Injura slujbasii, parca din oficiu. Iar la armata se crede ca fara sudalma nu iese exercitiu. Injuratura parca face si ea parte din comanda.

Ochii mei se umplu de lacrimi cand ma gandesc la acei multi-multi slujbasi crestini de prin cazarmi si cancelarii, care cuprinsi de pacatul trufiei Il injura pe bunul Dumnezeu, injura tot ce are sufletul mai bun si mai sfant. Sunt pline satele si orasele de slujbasi care vor sa-si arate puterea lor prin injuraturi aspre.

Eu am cunoscut un om cuminte care, indata ce a ajuns primar in sat, a inceput sa injure rastit. Sarmanul! In trufia lui, el credea ca-i mai tare si mai respectat daca injura; el credea ca si injuratura se tine de...