din vorbirea fratelui Ioan Voina de la o adunare de botez de la Ighiel anii 70 Ma bucur ca ne aflam aici in fata lui Dumnezeu si ma bucur cand si El este in mijlocul nostru, dupa cum ne-a fagaduit. Fratii mei, mai intai de toate, as vrea sa va salut cu salutul nostru []din vorbirea fratelui Ioan Voina de la o adunare de botez de la Ighiel anii 70Ma bucur ca ne aflam aici in fata lui Dumnezeu si ma bucur cand si El este in mijlocul nostru, dupa cum ne-a fagaduit.

Fratii mei, mai intai de toate, as vrea sa va salut cu salutul nostru fratesc din Lucrarea aceasta din care facem parte:Slavit sa fie Domnul!In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Iubitii mei, toate cuvintele care s-au spus aici in acest loc, toate cuvintele din partea fratilor au fost privitoare la un singur lucru: la Domnul Iisus, in chip deosebit si-n chip minunat. Desi unii au vorbit intr-un fel si altii au vorbit intr altul, toate aceste cuvinte Il arata pe El Il arata pe El. Scriptura Il cuprinde pe El si ne cuprinde si pe noi. Asa cum stim, dupa cum ni-L arata pe El, ea arata si omenirea intreaga, impartita in doua: unii pentru viata vesnica si altii pentru osanda si rusine vesnica. Deci, la fel, si eu as vrea sa marturisesc despre El si totodata sa marturisesc si despre noi, cum si Scriptura vorbeste despre El si despre omenirea intreaga, impartita in doua: fie in Imparatia lui Dumnezeu, fie in osanda vesnica.

Ne-am trezit si noi in Lucrarea aceasta a lui Dumnezeu si, dupa cat cunoastem aceasta Lucrare, [vrem sa] ne referim putin la literatura ei. La invatatura din aceasta Lucrare si la inaintasii nostri care au sfarsit asa cum ne spune Apostolul Pavel: Priviti la mai-marii vostri si la sfarsitul felului lor de vietuire si sa le urmati credinta . Noi, intr-adevar, vrem din toata inima si din tot sufletul sa privim la inaintasii nostri si la sfarsitul felului lor de vietuire si sa le urmam credinta. i sa ne marginim la invatatura [aceasta] minunata care, dupa cum stim, n-a dat gres si nu da gres; si n-am gasit nimic in invatatura aceasta care ar putea sa ne sminteasca pe noi de pe calea lui Dumnezeu. Asa cum am stiut si stim ca chiar si Parintele Trifa n-a vrut sa cunoasca la fel ca si Apostolul Pavel pe nimeni si nimic in Lucrarea aceasta, decat pe Iisus si pe El rastignit. Pentru ca atunci cand i s-a imbiat din partea unora statutul sau statutele, el a spus: Statutul nostru este Evanghelia, care-L priveste pe Hristos, iar fratii nostri sunt oamenii din intreaga lume; si conducatorul nostru este Domnul Iisus .

Ma bucur din toata inima ca noi am ramas pe aceasta cale si in aceasta invatatura scumpa, in aceasta invatatura care ne-a adus pe...