Fratele Ioan MARINI Este, intr-adevar, uimitor progresul ce l-a realizat omenirea in urma intensei activitati rationale ce a desfasurat-o in ultima vreme, activitate ce a dus la ultimele descoperiri stiintifice, ce sunt astazi obiectul atator discutii. Multe au fost, desigur, problemele ce au preocupat mintile oamenilor de stiinta si multe au fost cele rezolvate de creierul lor, dar atunci cand a []Fratele Ioan MARINIEste, intr-adevar, uimitor progresul ce l-a realizat omenirea in urma intensei activitati rationale ce a desfasurat-o in ultima vreme, activitate ce a dus la ultimele descoperiri stiintifice, ce sunt astazi obiectul atator discutii.

Multe au fost, desigur, problemele ce au preocupat mintile oamenilor de stiinta si multe au fost cele rezolvate de creierul lor, dar atunci cand a fost vorba de a explica enigmaticul fenomen viata, toate incercarile lor au ramas fara rezultat.

S-au intrebat oamenii ce este viata?, dar tot ei au fost aceia care si-au dat seama de zadarnicia intrebarii lor si au renuntat pentru totdeauna de a mai gasi raspunsul pe care, cu toate incercarile lor, nu l-ar fi gasit niciodata!Desi necunoscuta inca, viata a fost si va ramane si pe mai departe bunul cel mai de pret si unica valoare reala a personalitatii noastre.

Oare tine omul la ceva mai mult decat la viata? Nu!Fara indoiala ca nu! Chiar de-ar fi sa-si cerseasca zilnic bucata de paine sau de mamaliga cu care sa-si potoleasca foamea, chiar de-ar trai in cea mai neagra mizerie, omul nu renunta la viata, ci se cramponeaza de ea cu disperare si n-ar primi, in schimbul ei, nici toate comorile pamantului!Prietene, nu-i asa ca si tu iti iubesti viata? tiu ca o pretuiesti mult dar, stii tu ca daca pacatul domneste in viata ta, ea se va sfarsi pentru totdeauna, odata cu nimicirea lutului din care ai fost creat?Nu observi ca sub imboldul firii tale, alergi in goana nebuna spre prapastia nimicirii, ce se deschide inaintea ta?Baga de seama ca firea ta pacatoasa te nenoroceste!Ea este aceea ce-ti tavaleste viata in noroiul pasiunilor, in toate murdariile acestei lumi si, in urma acestui...