Cine are mireas , este mire; dar prietenul mirelui, care st si-i ascult , se bucur foarte mult cand aude glasul mirelui: si aceast bucurie, care este a mea, este deplin . Duhul Domnului care l-a umplut pe Sfantul Ioan, i-a descoperit limpede cele dou mari taine cu privire la Hristos: Taina Jertfei Sale R scump r toare, cand a spus: iat Mielul! []Iata, Mirele vine in miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind Cine are mireas , este mire; dar prietenul mirelui, care st si-i ascult , se bucur foarte mult cand aude glasul mirelui: si aceast bucurie, care este a mea, este deplin .

Duhul Domnului care l-a umplut pe Sfantul Ioan, i-a descoperit limpede cele dou mari taine cu privire la Hristos:Taina Jertfei Sale R scump r toare, cand a spus: iat Mielul!Ti Taina Bisericii Sale Sl vite, cand a zis: Iat Mirele!Fiecare om are darurile sale si chemarea sa.

Darul lui Ioan si chemarea lui, a fost s -L descopere si s -L arate pe Hristos, s mearg inaintea Lui trambitand si spunand: iat Mielul Smerit iat Mirele Sl vit Atit!Chemarea lui a fost s mearg inaintea lui Hristos. In urma Lui erau chemati s mearg altii!Chemarea lui a fost s fie prietenul Mirelui, Mireasa lui Hristos erau chemati s fie altii.

Slujba lui a fost unic , el si-a recunoscut-o si si-a implinit-o cu credinciosie pan la moarte!Cinstea si slava acestei...