Pana astazi au trecut atatia ani, atatea valuri si atatea incercari. Ce-as fi facut eu fara Hristos? Cred ca de mult, de mult ar fi [fost] iarba pe mormantul meu Pentru ca prin incercari si prin primejdii ca acelea prin care am trecut cu Hristos nu se poate trai si scapa fara Hristos. Nu stim []Pana astazi au trecut atatia ani, atatea valuri si atatea incercari. Ce-as fi facut eu fara Hristos? Cred ca de mult, de mult ar fi [fost] iarba pe mormantul meu Pentru ca prin incercari si prin primejdii ca acelea prin care am trecut cu Hristos nu se poate trai si scapa fara Hristos. Nu stim nici unii dintre noi ce ne asteapta, dar mai ales cei tineri au nevoie mai mult ca de orice in viata aceasta de Hristos. Cartea este necesara si-i bine ca o avem. Painea este necesara si-i bine ca ne-o castigam cat mai alba, cat mai moale, cat mai mare. Dar Hristos este cel mai necesar. Fara Hristos, nici cartea, nici painea nu pot aduce nici multumire, nici bucurie. Cartea fara Hristos este otrava; painea fara Hristos este desfrau. Numai Hristos ne invata sa folosim bine si cartea, numai Hristos ne invata sa ne castigam cinstit si binecuvantat painea. Numai Hristos ne invata sa fim niste copii credinciosi. El ne va face sa fim niste soti credinciosi si niste parinti binecuvantati. Numai Hristos ne face oameni cu adevarat, pentru ca numai cine a ajuns sa-L cunoasca pe Hristos a ajuns sa simta ca om: raspunderea de om, respectul de om, dragostea de om, grija de om.

Asa dorim sa-i sfatuim pe tinerii [si pe copiii nostri]. De la inceputul vietii lor am dori sa-i apropiem de Hristos, sa-L cunoasca pe El si, prin lumina lui Hristos atunci, vor vedea si vor cunoaste toate lucrurile si se vor putea orienta bine in toate problemele vietii lor. Fara Hristos totul este haos, totul este intuneric, totul este negura, totul este ratacire si cadere.

Domnul Iisus sa ne daruiasca tuturor lumina si harul Sau. Dumnezeu sa faca sa-L iubim din toata inima noastra pe El. Dumnezeu sa faca sa cautam mantuirea noastra intorcandu-ne si hotarandu-ne pentru El. Caci fara de hotararea noastra si fara de lupta noastra nu va fi pentru noi mantuire.

Daca noi nu ne intoarcem la Domnul, nu ne hotaram pentru El, nu luptam sa ducem mantuirea noastra, in curatie si-n sfintenie, pana la sfarsit, pentru noi, Hristos a murit in zadar Pentru noi, Duhul Sfant a coborat in zadar Pentru noi, martirii au murit in zadar Pentru noi, darurile harului Sau sfant se varsa si se propovaduiesc in zadar; pentru noi, Evanghelia se marturiseste in zadar; pentru noi, Cuvantul lui Dumnezeu a rasunat in zadar.

Dar daca noi, din toata inima, ne hotaram sa-L primim pe Domnul () ca Dumnezeu al nostru, atunci suntem fericiti. Vom fi fericiti pentru ca vom primi fagaduinta mantuirii acum si dupa aceea vom vedea mantuirea, caci si prin lupta noastra, si prin rugaciunile noastre, si...