Ce spune Sfanta Scriptura i cei intelepti vor lumina ca stralucirea cerului si cei ce vor fi indrumat pe multi pe calea dreptatii vor fi ca stelele in vecii vecilor (Daniel 12, 3). Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii impreuna cu El (Zaharia 14, 5). Atunci cei drepti vor straluci ca soarele []Ce spune Sfanta Scriptura i cei intelepti vor lumina ca stralucirea cerului si cei ce vor fi indrumat pe multi pe calea dreptatii vor fi ca stelele in vecii vecilor (Daniel 12, 3).

Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu si toti sfintii impreuna cu El (Zaharia 14, 5).

Atunci cei drepti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui lor (Matei 13, 43).

Caci Irod se temea de Ioan, stiindu-l barbat drept si sfant, si-l ocrotea (Marcu 6, 20).

Iar tu, pruncule, Prooroc al Celui Prea Inalt te vei chema, ca vei merge inaintea fetei Domnului, ca sa gatesti caile Lui (Luca 1, 76).

Au nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? (I Cor. 6, 2).

Taina cea din veci ascunsa neamurilor, iar acum descoperita sfintilor Sai (Col. 1, 26).

Va mai rugam, fratilor, sa cinstiti pe cei ce se ostenesc intre voi, care sunt mai-marii vostri in Domnul si va povatuiesc; si pentru lucrarea lor sa-i socotiti pe ei vrednici de dragoste prisositoare (I Tes. 5, 12-13).

Cand va veni sa Se preamareasca intru sfintii Sai si sa fie privit cu uimire de catre toti cei ce au crezut (II Tes. 1, 10).

Caci printr-o singura jertfa adusa, a adus la vesnica desavarsire pe cei ce se sfintesc (Evrei 10, 14).

Aduceti-va aminte de mai marii vostri care v-au vestit voua Cuvantul lui Dumnezeu, priviti cu luare-aminte cum si au incheiat viata si urmati-le credinta (Evrei 13, 7).

Acestia sunt cei ce vin din stramtorarea cea mare si si au spalat vesmintele lor si le-au facut albe in Sangele Mie lului. Pentru aceasta sunt inaintea Tronului lui Dumnezeu si Ii slujesc ziua si noaptea in Templul Lui, si Cel ce sade pe tron ii va adaposti in cortul Sau (Apoc. 7, 14-15). i ei l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturiei lor si nu si-au iubit sufletul lor, pana la moarte (Apoc. 12, 11).

Fericit si sfant este cel ce are parte de invierea cea dintai. Peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El mii de ani (Apoc. 20, 6).

Ce spun Sfintii ParintiDaca celui ce mijloceste pentru tine la om ii arati multumirea si recunostinta, cu atat mai mult se cuvine sa fii recunoscator celui care mijloceste pentru tine in fata lui Dumnezeu. Sf. Ioan Gura de AurPe cel ce ti-a vestit tie Cuvantul lui Dumnezeu sa-l cinstesti si sa-ti aduci aminte de el ziua si noaptea ca de unul care ti-a facut bine. Caci unde este invatatura dumnezeiasca, acolo este si Dumnezeu de fata. Sa cauti in toate zilele fata sfintilor, ca sa te odihnesti in cuvintele lor. Din Randuielile Apostolilor 4, 10Daca voi cinstiti pe binefacatorii vostri trupesti, cu atat mai mult sunteti datori a-i cinsti si a-i multumi pe binefacatorii vostri cei duhovnicesti care va ajuta in fata lui Dumnezeu. TeofilactNimeni dintre oameni nu L-a cinstit atat de mult pe Dumnezeu ca acei care si-au dat viata pentru El. Daca tu Il iubesti pe Hristos si daca iubesti imparatia cerurilor, apoi nu uita niciodata prin cine ai castigat acest bun. Sf. Ioan Gura de AurIn zilele Sfintilor Apostoli sa fie sarbatoare, caci ei au fost invatatorii vostri in Hristos si prin ei ati primit Sfantul Duh. In ziua Sfantului tefan, primul martir, sa fie de asemenea sarbatoare ca si in zilele altor martiri care L-au iubit pe Hristos mai presus ca pe propria lor viata. Constitutiile ApostoliceBiserica nu se roaga pentru mucenici cum se roaga pentru ceilalti morti, fiindca ei atat de mult s-au desavarsit prin moarte, incat nu noi, cei vii, trebuie sa mijlocim pentru ei, ci ei sunt mijlocitorii nostri. Fericitul AugustinRugaciunile sfintilor pentru noi au putere foarte mare, dar numai atunci cand si noi ne caim de pacatele noastre si ne indreptam spre o viata traita dupa voia lui Dumnezeu. Sf. Ioan Gura de AurCe spune Parintele IosifVietile Sfintilor si istoria martirilor crestini sunt pline de marete dovezi despre marturisirea lui Hristos. Dragostea lor pentru Mantuitorul nostru Iisus Hristos n-a biruit-o nici sabia, nici foametea, nici chinurile, nici moartea, nici puterile veacului de acum, nici cele ale celui...