In foaia Oastea Domnului (nr. 49 din 1931), s-a publicat o stire cu adanc inteles pentru Evanghelia cu schimbarea din casa lui Zacheu vamesul. In comuna Poiana Marului, jud. Brasov, un carciumar, Ioan Enescu, si sotia lui au intrat in Oastea Domnului. Iar dupa ce au intrat in Oaste, au lasat carciuma si localul acela []Vedere asupra satului Poiana MaruluiIn foaia Oastea Domnului (nr. 49 din 1931), s-a publicat o stire cu adanc inteles pentru Evanghelia cu schimbarea din casa lui Zacheu vamesul.

In comuna Poiana Marului, jud. Brasov, un carciumar, Ioan Enescu, si sotia lui au intrat in Oastea Domnului. Iar dupa ce au intrat in Oaste, au lasat carciuma si localul acela care era pus in slujba diavolului, l-au curatit si impodobit frumos si l-au pus in slujba Domnului. In localul acela, unde se vorbeau vorbe urate si murdare si unde erau sudalme, certuri si batai, astazi se inalta rugaciuni si cantari de lauda lui Dumnezeu. Carciuma s-a prefacut intr-o casa de adunare a Oastei Domnului.

Carciuma din Poiana Marului a trecut printr-o schimbare din temelie. Dintr-o casa de betii, injuraturi si pacate, a devenit o casa de rugaciuni si cantari de slava lui Dumnezeu. Un duh nou, o viata noua s-a salasluit in ea.

In aceasta schimbare trebuie sa fie...