Pogorarea Duhului Sfant prilejuieste si anul acesta implinirea bucuriei ostasilor Domnului de a poposi la Sibiu in adunare de Sarbatoare , intalnire ce se va desfasura cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale, Dr. La u rentiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Adunarea de Tineret, intrata deja in traditia marilor adunari ce se desfasoara la Sibiu, are ca tema Munca si lenea duhovniceasca []Pogorarea Duhului Sfant prilejuieste si anul acesta implinirea bucuriei ostasilor Domnului de a poposi la Sibiu in adunare de Sarbatoare , intalnire ce se va desfasura cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale, Dr. La u rentiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Adunarea de Tineret, intrata deja in traditia marilor adunari ce se desfasoara la Sibiu, are ca tema Munca si lenea duhovniceasca Bibliografie: Munca si lenea autor: Preot Iosif Trifa, Editura Oastea Domnului, Sibiu. Cartea cuprinde meditatii si invataturi despre munca si lenea duhovniceasca dar si despre munca si lenea trupeasca. Cartea a fost tiparita pentru prima data in anul 1936 in 10.000 exemplare.

Asa e si tarina inimii. Ea da roada buna daca e lucrata (firea cea noua) sau roada de spini si buruieni daca nu e lucrata (firea cea veche).

Solomon trecuse pe langa tarina unui om lenes. i o vazu plina de scai si urzici.

Lenesul nu-si lucrase tarina si totusi ea rodise din belsug.

Mai rar o asa minune de scai si urzici.

Holda urzicilor era cat omul de mare.

Bagati de seama: pamantul totdeauna produce ceva. arina totdeauna rodeste ceva.

Un ogor totdeauna rodeste ceva.

Daca e lucrat, ogorul da o recolta buna de grau sau altceva.

Daca nu e lucrat, el si atunci da o recolta buna de buruieni si urzici. i omul cel lenes are o recolta buna, de balarii si urzici.

Lasati o gradina in voia ei, nelucrata, si veti vedea ce minunata recolta de buruieni si urzici va avea.

Rodul cel natural al tarinei este scaiul si balaria.

Iar rodul unei tarini lucrate este graul, porumbul, florile etc.

Asa e si tarina inimii omului.

Ea totdeauna rodeste ceva.

Ea niciodata nu sta fara rod, fara recolta.

Iar aceasta recolta este buna sau rea, asa dupa cum tarina inimii este lucrata pentru Dumnezeu sau e lasata pentru urzicile si balariile pacatelor. arina lenesului rodeste si ea din greu la urzici si buruieni de pacate.

Gradina inimii noastre indata ce nu mai e ingrijita si lucrata, ne da o minunata recolta de urzici si buruieni de pacate. arina cea nelucrata e firea cea veche.

Ea isi da rodul ei natural: urzica si scaiul pacatului.

Cand o lasam pe ea sa rodeasca , cand o lasam in voia ei, ea isi da roadele ei de la Galateni 5,19.

Iar tarina cea lucrata, cea cultivata, este firea cea noua, care isi da roadele ei cele bune de la Galateni 5,22. arina...