Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori,inchinatori la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul ce arde cu foc sicu pucioasa, adica moartea a doua (Apoc. 21, 8). In cartea Apocalipsa, la capitolul 21, versetul 8, sunt insirate opt pacate si opt feluri de pacatosi despre care Cuvantul lui Dumnezeu spune lamurit []Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori,inchinatori la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul ce arde cu foc sicu pucioasa, adica moartea a doua (Apoc. 21, 8).

In cartea Apocalipsa, la capitolul 21, versetul 8, sunt insirate opt pacate si opt feluri de pacatosi despre care Cuvantul lui Dumnezeu spune lamurit ca nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, ci iazul cel de foc.

Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatori la idolisi toti mincinosii, partea lor este in iadul ce arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua Citind acest verset, eu am ramas mirat de ordinea in care sunt asezate cele opt feluri de pacatosi. In fruntea lor stau fricosii. Cei fricosi sunt pusi inaintea desfranatilor, a necredinciosilor, a vrajitorilor. Ba chiar si inaintea ucigasilor.

Parca-ti vine sa te intrebi: Pai, doar frica nu va fi ea mai mare decat uciderea. Dar Cuvantul lui Dumnezeu stie ce spune. In fruntea celor opt pacate de moarte, Cuvantul lui Dumnezeu a pus frica, anume, sa ne dam bine seama de greutatea acestui pacat.

Frica sa o judecam mai intai omeneste e o mare pacoste. Fricosul nu ispraveste nimic. Ce bine l-a fotografiat inteleptul Solomon pe fricos la Pilde 22, 13: Afara este un leu care m-ar putea ucide mai bine stau pe loc mi s-ar putea intampla ceva; decat sa mi se intample ceva, mai bine nu lucrez nimic.

Fricosul nu ispraveste nimic. N-are incredere nici in el, nici in altii si nici in Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat vointa, intelepciune, putere, indrazneala, dar el nu poate folosi aceasta avere, din cauza fricii. El vede toate lucrurile in lumina fricii. El vede totul in lumina intrebarii: oare ce s-ar putea intampla? Cum spune inteleptul Solomon: Fricosul vede totdeauna leul sau lupul ce i-ar putea iesi in cale. De aceea el nu ispraveste nimic. Nu face nimic. El e totdeauna...