din vorbirea fratelui Leon Andronic de la o adunare de la Slobozia decembrie 1968 Fratii mei scumpi! Sa ne oprim la acest cuvant: unde-s fratii nostri? Nu-s! Sa-i cautam. Sa mergem dupa ei. Caci aceasta este misiunea momentului nostru de fata. Aceasta este datoria noastra: sa nu fim reci, nepasatori, indiferenti ca odinioara Cain, []din vorbirea fratelui Leon Andronic de la o adunare de la Slobozia decembrie 1968Fratii mei scumpi! Sa ne oprim la acest cuvant: unde-s fratii nostri? Nu-s! Sa-i cautam. Sa mergem dupa ei. Caci aceasta este misiunea momentului nostru de fata. Aceasta este datoria noastra: sa nu fim reci, nepasatori, indiferenti ca odinioara Cain, ci sa ne pese de sufletul fratelui nostru si al surorii noastre si sa mergem in cautarea lor cu faclia credintei aprinsa, cu lumina Evangheliei. i sa-i intoarcem inapoi, sa-i aducem din nou la staulul dragostei Lui.

Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa faca asa ca, la acest examen de constiinta al nostru, aceasta datorie sfanta a noastra s-o aducem la indeplinire, daca vrem sa semanam cu omul cel intelept de la Matei 7, 21, unde, cand se spune despre casa zidita pe stanca, [zice]: Cine aude cuvintele Mele si le face este un om intelept, care si-a zidit casa pe stanca. Dar cine le aude si nu le face este un om nebun, care si-a asezat casa pe nisip si pe urma i s-a prabusit .

Dragul meu, din care categorie faci parte tu acum, in aceasta seara, ca ai venit aici sa te adapi, sa te hranesti si sa mananci din painea Cuvantului lui Dumnezeu? Ce faci cu fratele tau, cu sora ta care este pierduta, [cu cei] care stau uitati acolo? Ce ai facut pentru ei?Fratele a pomenit adineaori, asa in treacat, [despre] bietul om [din Evanghelie] S-o fi dus si el cu vreun interes O fi avut si el vreo suma de bani la el. O fi vandut si el vreo vaca; o fi vandut si el ceva din gospodaria lui si hotii si banditii, care nu pandesc altceva decat lucrurile acestea, l-o fi urmarit dupa ce a iesit din Ierusalim si cobora si el spre Ierihon si, la un loc dosnic, la un loc potrivit, l-au prins, i-au dat in cap, l-au lovit, l-au golit de bani, l-au batut bine si l-au lasat abia cu oleaca de suflare de viata in el. i pe urma valea! Dupa ce i-au luat banii, nu i-au mai interesat. Iar el, [in fata] pieirii, a mortii, de-acuma astepta sfarsitul. N-avea alta putere. Era zdrobit tot. Trece...