Barnaba i-a indemnat sa ramana cu o inima hotarata alipiti de Domnul. Orice alipire ce nu este facuta cu o inima hotarata poate fi numai pe un sfertsau pe jumatate, sau pe trei sfertur dar nu este total predata lui Dumnezeu. O astfel de inima poate sa stea cu Domnul o zi, poate o []Barnaba i-a indemnat sa ramana cu o inima hotarata alipiti de Domnul. Orice alipire ce nu este facuta cu o inima hotarata poate fi numai pe un sfertsau pe jumatate, sau pe trei sfertur dar nu este total predata lui Dumnezeu.

O astfel de inima poate sa stea cu Domnul o zi, poate o luna, poate un an, poate zece ani chiar. Dar nu va sta niciodata pana la moarte, pana la capat, pana pe totdeauna.

O astfel de alipire o poate rupe orice vantisor, o poate arde orice dogoare si o pot ineca orice spini.

Dar, cand inima se alipeste de Domnul total si ramane alipita hotarat de El, atunci totul e altfel. Atunci furtunile o adancesc, flacarile o curata, timpul o innobileaza, experientele o inteleptesc si Hristos i-o insuseste ca pe o comoara.

In orice alipire din viata se cere neaparat sa ai o inima hotarata. Fara o inima hotarata, nimeni nu ar trebui sa se lipeasca de nici o fiinta cu care vrea sa se uneasca.

Pana n-ai o inima hotarata, nu-ti alege sotia ta, sau sotul tau cu care va trebui sa traiesti pana la moartea ta sau pana la a ei. Dar, cand ti-ai ales-o, cand ti l-ai ales, ramai langa ea, ramai langa el, pana la moarte, asa cum ti-a daruit-o sau cum ti l-a daruit Dumnezeu.

Cand iti alegi un prieten, cand iti alegi o meserie, cand iti alegi o casa, alege cu o inima hotarata ce doresti. i pastreza apoi cu o inima hotarata ce ai ales.

Un om nehotarat niciodata nu va alege ceva care sa-l multumeasca. i niciodata nu va pastra ceea ce a ales.

Un astfel de om va si el nenorocit si ii va face nenorocititi si pe toti cei care vor fi cu el.

Dar cand iti alegi o credinta. o adunare, o cale duhovniceasca, sa ai inima cea mai hotarata in aceasta alegere. Este de mai mare nevoie decat in oricare alte alegeri unice din viata ta.

Pentru ca aceasta este mai sfanta ca o casatorie, mai de pret ca o meserie, mai mult ca o prietenie sau o locuinta...