1. Pentru ca Marea Minune a tuturor veacurilor s-a petrecut pe Golgota, Ea va straluci peste toate veacurile si peste toata vesnicia, atat de aproape si atat de departe, incat nimeni nu-i va putea nici cuprinde adevarata maretie si frumusete, nici socoti adevaratul ei pret. Toti cei ce vor vrea sa se mantuiasca va trebui []1. Pentru ca Marea Minune a tuturor veacurilor s-a petrecut pe Golgota, Ea va straluci peste toate veacurile si peste toata vesnicia, atat de aproape si atat de departe, incat nimeni nu-i va putea nici cuprinde adevarata maretie si frumusete, nici socoti adevaratul ei pret.

Toti cei ce vor vrea sa se mantuiasca va trebui sa priveasca spre Crucea ei si toti cei ce s-au mantuit o vor privi la fel, cu aceeasi vesnica recunostinta.

Nimeni nu s-a putut, nici nu se va putea mantui vreo data in alt fel decat prin rascumpararea Ei.

Iisus Hristos, Domnul nostru, este singurul, unicul si vesnicul Mantuitor.2. Hristos face toate lucrurile noi.

El face oameni noi, opere noi, vremuri noi.

In curand El va veni din cea mai mare stralucire, facand ceruri noi si un pamant nou in care va locui neprihanirea. Atunci toate lumile innoite Il vor slavi numai pe El.

Toti cei ce au fost smeriti vor fi inaltati atunci,toti cei nedreptatiti vor capata o rasplata vesnicasi toti cei ce L-au iubit vor primi o stralucire ca a Lui.

O, ce innoire va fi atunci!Daca tu te nasti acum din nou, si tu vei fi atunci acolo.3. Cand Hristos Iisus, Domnul nostru, va veni, El va innoi intreaga Creatiune Toata firea de acum suspina si asteapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui Dumnezeu in nadejdea izbavirii ei din robia stricaciunii, spre infiereSuspina si tu, suflete al meu, si-L asteapta, ca sa te bucuri si tu de infierea Lui Slavita4. Nu predicatorii, nici preotii ii vor primi pe oameni in cer, ci saracii au acest dar de la Dumnezeu, dupa cum este scris: Faceti-va prieteni cu ajutorul bogatiilor, ca, atunci cand veti muri, sa va primeasca in corturile vesnice (Luca 16, 9).5. Priveste la Iisus Domnul nostru: El a fost atat de lipsit, incat orice sarac I-ar fi putut da ceva.

El a fost atat de smerit, incat oricine ar fi putut privi de sus la Elsi a fost atat de bland, incat orice invatat ar fi putut invata de la El.

Ce pilda pentru fiecare dintre noi!6. Hristos Domnul nostru a spus: Schimbati-va, adica nasteti-va din nou Acesta este intelesul cuvantului pocaiti-va!Dar acum si acest cuvant al Lui este atat de rastalmacit, incat si-a pierdut cu totul intelesul lui cel adevarat, ramanandu-i numai intelesul cel fals si gol.

Fals pentru cei rataciti si gol pentru cei nepasatori.

Astazi cei ce se pocaiesc nu se schimba. i cei ce se boteaza nu se nasc din nou7. Numai un Hristos nevazut nu ar fi putut mantui lumea. A fost nevoie de un Hristos vazut De Hristos Ii sus, Domnul si Mantuitorul Intrupat si Rastignit intre noi.

Este nevoie ca Adevarul sa devina o realitate vie si traita in viata noastra, prin invatatura Lui i dragostea sa devina vie, prin unitatea si umblarea frateasca altfel nu vom putea fi mantuiti.

Trebuie Cuvantul sa se faca trup, invatatura sa se faca fapta si mila intre noi si prin noi.

Numai o credinta fara fapte este ca un cuvant fara implinire, ca un cap fara trup, ca o coroana fara trunchi8. In chinurile vietii mele, o, iubire mantuitoare, eu nu voi dori nimic altceva decat sa te am pe tine si sa-ti pot spune fericit ca ti-am fost credincios, iar tu sa simti in tot adancul tau ca eu spun numai adevarul, ca te-am iubit pana la ultima mea suflareIisuse, Domnul meu, incredinteaza-Te de acest lucru: Tu ai fost cea dintai si cea din urma Comoara a...