Duminica Invierii fiicei lui Iair (Luca. 8.40-55) tine in ea si vindecarea scurgerii de sange a unei femei bolnave si vindecarea de deznadejde a unui tata si lectia de tacere dinaintea necunoasterii caii lui Dumnezeu data oricarei comunitati care prefera lectiile de moralism dinaintea Invierii. Ce altceva erau cuvintele Fiica ta a murit. Nu-L []Duminica Invierii fiicei lui Iair (Luca. 8.40-55) tine in ea si vindecarea scurgerii de sange a unei femei bolnave si vindecarea de deznadejde a unui tata si lectia de tacere dinaintea necunoasterii caii lui Dumnezeu data oricarei comunitati care prefera lectiile de moralism dinaintea Invierii.

Ce altceva erau cuvintele Fiica ta a murit. Nu-L mai obosi pe Invatator (Luca 8.49)? Ele sunt parola superficialitatii lumii moderne, care a admit in Hristos invatatura inalta dar nu-i vad dumnezeirea. Cu smerenie Hristos invie pe fiica lui Iar, se lasa deranjat de catre un tata aprins de iubire, nu se limiteaza doar la a spune ci si implineste. Asa face mereu. E limpede ca Biserica ortodoxa a trecut printr-o vara grea.

Oamenii ei au facut rating emisiunilor care judeca Biserica, a fost presata opinia publica doar, doar, vor ajunge cifrele in fagasul josnic al pierderii de procente pentru ca fondurile implicate in decaderea imaginii ei sa aiba acoperire la cei ce platesc mercenarismul ideologic. Din fibrele ei morale si din forta pe care o da mucenicia,...