In lumea secularizata de la acest sfarsit de mileniu se aud voci tot mai pline de incredere care cred ca in curand Crestinismul va apune si va fi inlocuit cu o noua Spiritualitate mai umana si mai potrivita cu evolutiile acumulate in doua mii de ani de dominatie a Evangheliei lui Iisus Hristos. Dar ce []In lumea secularizata de la acest sfarsit de mileniu se aud voci tot mai pline de incredere care cred ca in curand Crestinismul va apune si va fi inlocuit cu o noua Spiritualitate mai umana si mai potrivita cu evolutiile acumulate in doua mii de ani de dominatie a Evangheliei lui Iisus Hristos.

Dar ce este oare Evanghelia aceasta de care cauta sa se descotoroseasca Omenirea astazi? Sfantul Apostol Pavel, scriind Romanilor, zice, in primul capitol, versetele 15-16: Astfel, cat despre mine, sunt bucuros sa va vestesc Evanghelia si voua, celor din Roma. Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este putere a lui Dumnezeu, spre mantuirea a tot celui ce crede, iudeului intai, si elinului. Iar in alta parte vorbeste mai pe fata despre esenta Evangheliei: Iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune. Insa noi propovaduim pe Hristos cel rastignit; pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie. Dar pentru cei chemati, si iudei si elini: pe Hristos, puterea lui Dumnezeu si intelepciunea lui Dumnezeu (I Cor 1, 22-24).

Oare se merita ca cineva sa se mai osteneasca astazi cu predicarea Evangheliei? Pe vremea aceea de la inceput, Sfantul Apostol Pavel declara ca este gata sa se puna in serviciul celor din Roma cu vestirea Evangheliei. El stia ca Iudeii considerau aceasta Evanghelie a lui, despre un Mantuitor care a murit de o moarte rusinoasa pe cruce, o absurditate de-a dreptul, de vreme ce ei asteptau pe Mesia in mare slava, un mare erou national care sa-i faca stapani peste toate popoarele pamantului; gand care-i domina pe iudei pana astazi. Pentru elinii pagani era de neinteles cum adica Mantuitorul ar fi fost atat de neputincios, incat sa Se lase rastignit pe cruce. i unii si altii socoteau ca trebuie sa fie o rusine predicarea unui astfel de Mantuitor, respectiv a unei astfel de Evanghelii. Sfantul Apostol Pavel afirma insa fara echivoc: nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos El stie ca Evanghelia pe care o vesteste este o putere pentru ca, intr-adevar, mare este puterea impaciuitoare ce o are moartea Domnului Iisus Hristos, spre a impaca pe oameni...