10 Cerul ia aminte la orice cuvant rostit de gura ta omule (Matei 12, 36-37). P mantul la fel. Numai tu nu iei seama ce vorbesti? Cei din cer te aud. Cei de pe p mant te v d ce vorbesti si ce faci. Numai tu nu te cutremuri? Atatia se ingrozesc ce vorbesti. Numai tu []10 Cerul ia aminte la orice cuvant rostit de gura ta omule (Matei 12, 36-37).

P mantul la fel.

Numai tu nu iei seama ce vorbesti?Cei din cer te aud. Cei de pe p mant te v d ce vorbesti si ce faci.

Numai tu nu te cutremuri?Atatia se ingrozesc ce vorbesti. Numai tu omule, nu?11 Cand se propov duieste Cuvantul lui Dumnezeu, cerurile iau aminte si ascult Tu omule cum asculti la El?Luati aminte cum ascultati ne instiinteaz Hristos (Luca 8, 18).

Pentru c cine nu ascult Cuvantul lui Hristos, acela nici nu-L va intelege niciodat (Ioan 8, 43).12 A tine seama de trecut, este o mare intelepciune.

Nimeni nu se va putea indrepta niciodat in viitor dac nu-si va aduce aminte ca s trag inv t tur din cele petrecute mai demult.

Toat istoria trecutului este o carte plin de inv t minte, de care orice om care vrea s ajung bine, trebuie s tin seama cu grij .13 Nimeni dintre noi n-a crescut inv tat.

Pan la noi, cati inaintasi ai nostri au muncit din greu, au luptat si s-au jertfit pentru ca noi ast zi s ne putem bucura de o stare pe care ei, sute si mii de ani, n-au avut-o, dar au muncit pentru ca s-o avem noi.14 Cate mijloace care ne usureaz si ne infrumuseteaz ast zi viata noastr , p rintii nostri nu le-au avut.

Cat experient ne-a r mas de la ei!Cate inv t minte din munca si din lupta lor!Cate binefaceri in urma jertfelor lor!Cat de indatorati le suntem!Cat de recunosc tori trebuie s le fim!15 S ia bine seama orice tan r la aceste adev ruri.

C ci dac nu se va simti adanc legat de r d cina s n toas a...