Luna noiembrie este o perioada calendaristica in care Biserica noastra asaza ca texte evanghelice duminicale referiri la bogati, bogatie si imbogatire. Finalul uneia dintre ele, referindu-se la bogatul caruia i-a rodit tarina, prezinta sentinta: Asa se intampla cu cel ce-si aduna siesi comori si nu intru Dumnezeu se imbogateste (Lc 12, 21). A te imbogati []Luna noiembrie este o perioada calendaristica in care Biserica noastra asaza ca texte evanghelice duminicale referiri la bogati, bogatie si imbogatire. Finalul uneia dintre ele, referindu-se la bogatul caruia i-a rodit tarina, prezinta sentinta: Asa se intampla cu cel ce-si aduna siesi comori si nu intru Dumnezeu se imbogateste (Lc 12, 21).

A te imbogati in Dumnezeu este menirea fiecarui crestin, cum spune si Sfantul Serafim de Sarov in convorbirea sa cu Motovilov: Scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant . Cine a dobandit Duhul Sfant, acela s-a imbogatit intru Dumnezeu.

Imbogatire in Dumnezeu a facut si mai face inca Oastea Domnului. Aceasta miscare de renastere spirituala imbogateste duhovniceste pe altii. Despre acest adevar marturiseste Parintele Iosif Trifa: Domnul singur stie ce fel de castig material am eu dupa paisprezece ani de munca istovitoare. Am, in schimb, bucuria sufleteasca si multumirea ca am putut imbogati duhovniceste pe altii (Munca si lenea, Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2002, p. 50).

Prin munca si scrisul Parintelui Iosif, prin propovaduirea sa, altii s-au imbogatit in Dumnezeu. Acesti altii au pus in practica Cuvantul si indemnul Mantuitorului de a se imbogati intru cele de Sus.

Cine pot fi acesti altii imbogatiti duhovniceste prin Oastea Domnului? Nu sunt nici paganii si nici protestantii sau neoprotestantii, nici macar catolicii, ci sunt fratii nostri ortodocsi. Bogati fiind in Dumnezeu la Botez, unii dintre ei au saracit intru cele duhovnicesti de-a...