Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui. (Ioan 15, 10) Domnul Iisus ne-a poruncit noua sa facem nu mai mult, dar nici mai putin de cum a facut El, fiindca El era unitatea de masura pentru ascultarea noastra fata []Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui. (Ioan 15, 10)Domnul Iisus ne-a poruncit noua sa facem nu mai mult, dar nici mai putin de cum a facut El, fiindca El era unitatea de masura pentru ascultarea noastra fata de Dumnezeu.

Daca paziti poruncile Mele a spus El dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui, veti ramane si voi in dragostea Mea, dupa cum si Eu raman in dragostea Lui, fiindca am implinit poruncile Lui cu ascultare deplina. In acest fel trebuie sa fim bine incredintati de acest adevar: dupa cum vom pazi, asa vom si ramane. i dupa cat vom asculta, atat vom si fi. Masura pe care ne-o porunceste Domnul nu este o targuiala care sa sune cam asa: Daca paziti cat puteti sau cat va convine fiecaruiaCi este o hotarare clara si categorica: dupa cum si Eu am pazit. Aceasta inseamna ca si atat de mult, dar si atat de bine, cum El a facut, ni se cere sa facem, sa implinim si noi voia lui Dumnezeu.

Noi ne putem insela foarte usor, dupa cum se si in sala foarte multi, crezand ca daca Dumnezeu este ne spus de bun, noi putem fi oricum, ca putem face orice, ca putem merge oriunde ori sta oricum. Fiindca El pana la urma tot ne iarta.

Gandind asa si facand asa, s-au inselat foarte multe suflete. i s-au pierdut foarte multi pe veci.

Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ne infatiseaza in intregimea lor poruncile lui Dumnezeu. i numai a tunci nu ne inselam singuri, cand tinem seama de tot Cuvantul Sau, nu numai de o anumita parte din El, care ne-ar conveni noua.

Noua ne-ar conveni, desigur, sa ramanem numai la Isaia 53; dar, daca nu tinem seama de Ezechiel 18, ne inselam nespus de amar.

Noua ne-ar placea sa citim numai de la Ioan 3, 16 sau la I Corinteni 13; dar, daca nu ne cutremuram de I Ioan 3, 10 sau de Romani 2, 1-16, ne strapungem singuri sufletul cu osanda vesnica.

Noua ne-ar fi pe plac totdeauna ca sa ni se spuna numai ca Dumnezeu este bland, iubitor, indelung rabdator si plin de mila.

Dar cine ne-ar spune numai despre acestea fara sa ne vorbeasca despre judecata, despre dreptatea, despre...