10. Incolo, fratilor, intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui! Versetul 10: Intariti-va in Domnul In cele ce urmeaza, Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu ne instiinteaza despre marea si puternica multime a duhurilor vrajmase cu care toti cei porniti pe calea mantuirii si pe urmele Domnului Iisus vom avea de luptat in toate felurile []10. Incolo, fratilor, intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui! Versetul 10: Intariti-va in Domnul In cele ce urmeaza, Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu ne instiinteaza despre marea si puternica multime a duhurilor vrajmase cu care toti cei porniti pe calea mantuirii si pe urmele Domnului Iisus vom avea de luptat in toate felurile si pana la sfarsit.

Dar mai inainte de a ne sfatui cu privire la fiecare lupta in parte si la fiecare mijloc prin care sa ne pregatim pentru aceasta lupta, Duhul Domnului ne indeamna sa ne luam cea dintai si cea mai insemnata masura de aparare, adica pe Domnul si puterea tariei Lui.

Toata garantia biruintei noastre in marea lupta care, in clipa legamantului nostru, incepe intre noi si puterile raului, sta numai in Domnul nostru Iisus Hristos si in puterea tariei Lui. Adica in puterea Crucii si a Jertfei Sale de pe Golgota, prin care El a castigat marea si definitiva Lui biruinta asupra diavolului si asupra tuturor puterilor sale.

Din chiar clipa cand noi ne predam Domnului, cand ne hotaram pentru El, El ne scoate de sub robia diavolului, si ne facem niste ostasi ai Domnului nostru Iisus Hristos. Astfel, intram in razboi cu Satana, vechiul nostru asupritor.

Din aceasta clipa, cand noi i-am declarat razboi total lui Satan si puterilor sale, ne-a declarat si el noua tot un astfel de razboi. i, in masura in care noi ne inarmam impotriva lui, se inarmeaza si el impotriva noastra. In masura in care il atacam noi, ne ataca si el.

Avem de a face cu un vrajmas total si cu un razboi total si nemilos. De aceea lupta va fi lunga si grea si nu se va sfarsi...