FIULUI PIERDUT Urmariti pe fiii cei pierduti si ii aduceti in bratele Tatalui ceresc Intram intr-un an nou. E vremea cand omul isi face socotelile. Fa-ti, te rog, iubitul meu, socoata si cu viata ta cea sufleteasca. Fa-ti examenul fiului pierdut. Fa-ti socoata de esti acasa , ori esti dus de acasa. De esti in casa []FIULUI PIERDUTUrmariti pe fiii cei pierduti si ii aduceti in bratele Tatalui cerescIntram intr-un an nou. E vremea cand omul isi face socotelile. Fa-ti, te rog, iubitul meu, socoata si cu viata ta cea sufleteasca. Fa-ti examenul fiului pierdut. Fa-ti socoata de esti acasa , ori esti dus de acasa. De esti in casa si ascultarea Tatalui ceresc, ori ai iesit din casa aceasta.

Tot omul sa-si faca mereu acest examen sufletesc. Sa ni-l facem si noi, ostasii Domnului. Caci oricat de credinciosi am fi, tot mai avem lipsa sa batem mereu la usa iertarii si dragostei Tatalui ceresc.

Sa ne gandim apoi la cei multi, multi, care sunt departe, in calea fiului pierdut. Toti cei ce stam in caldura casei Tatalui ceresc sa-i cautam si pe cei ce stau afara, in frigul si mizeria pacatelor. Toti cei ce stam la masa plina a Tatalui ceresc sa-i cautam si pe cei ce rabda de foame departe, in tara pacatului.

Vezi undeva o casa grea, plina de mizerie si necredinta? Intra acolo si spune-le celor de acolo ca, oricat de saraca ar fi o casa, ea nu duce lipsa de nimic daca se afla in casa cea mare a Tatalui ceresc. Omule draga! Muta-te cu casuta ta in casa Tatalui ceresc, in ascultare de El si poruncile Lui, si atunci nu vei duce lipsa de nimic.

Vezi pe cineva alergand cu zor pe calea fiului pierdut? Striga-l sa se opreasca in loc si, daca el nu te asculta, tine-te mereu dupa el urmareste-l mereu, pana cand el va ajunge la roscove , pana cand da peste el atare necaz sau incercare. i atunci te apropie de el...