Imi tot vorbesti despre un Dumnezeu bun si iertator, zicea un om catre un cineva din Oastea Domnului dar uita-te in lume, ca nu ne mai slabesc loviturile si bataile Lui. Ostasul a raspuns foarte cuminte, astfel: Cand o oaie iese din turma si isi face de cap, ce face pastorul? Fluiera dupa [] Imi tot vorbesti despre un Dumnezeu bun si iertator, zicea un om catre un cineva din Oastea Domnului dar uita-te in lume, ca nu ne mai slabesc loviturile si bataile Lui.

Ostasul a raspuns foarte cuminte, astfel: Cand o oaie iese din turma si isi face de cap, ce face pastorul? Fluiera dupa ea si o striga pe nume, dar oaia n-asculta. O ameninta cu batul, dar n-are grija. Zvarle cu ceva dupa ea, dar oaia si mai mult se departeaza. Pe urma trimite cainele dupa ea, care o inhata, o supara si o musca. Abia dupa aceasta suparare, oaia se intoarce inapoi.

Asa e, frate draga, si cu noi. Domnul, Pastorul cel Mare si Bun, a incercat prin multe si felurite chemari dulci sa ne intoarcem inapoi din rautati, in turma Lui cea binecuvantata. Dar noi n am vrut sa ne intoarcem. De aceea a trimis asupra noastra necazuri si urgii care ne impresoara si ne musca din greu, incercand sa ne intoarca in turma Lui cea sfanta. Vai de cei care nici acum nu inteleg si nu asculta glasul si chemarile Scumpului nostru Pastor!Parintele Iosif Trifa, din Ca o oaie fara glas (Isaia 53, 7)