Nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Exista nastere fireasca si exista nastere din Duh. Exista oameni firesti si exista oameni duhovnicesti. Exista traire fireasca si tot asa exista traire duhovniceasca, dupa cum exista cele doua lumi pentru care se nasc si traiesc cele []Nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Exista nastere fireasca si exista nastere din Duh.

Exista oameni firesti si exista oameni duhovnicesti.

Exista traire fireasca si tot asa exista traire duhovniceasca, dupa cum exista cele doua lumi pentru care se nasc si traiesc cele doua feluri de oameni.

Lumea fireasca o vedem si o putem avea prin umblarea dupa lucrurile ei. Dar lumea duhovniceasca o putem cunoaste numai prin credinta, si o putem mosteni numai prin dobandirea firii duhovnicesti cu care putem implini conditiile prin care o mostenim!In lumea aceasta, au un loc si o mostenire toti cei care sunt nascuti din firea omeneasca si implinesc aceste conditii pe care le cere ea.

Dar in lumea viitoare, in Imparatia lui Dumnezeu, nu vor putea avea nici un loc, nici o parte, decat aceia care dupa ce au fost nascuti din firea omeneasca din altii, se nasc si ei insisi prin credinta si prin trairea crestina, pentru lumea duhovniceasca, dobandind o noua fire, o noua cunoastere, o noua fiinta inafara de asta fireasca. Fiinta si viata duhovniceasca primita din Dumnezeu prin Cuvantul si Duhul Sau. si pastrata mereu in viata prin aceste doua puteri. si prin mijloacele pe care le-a pus Dumnezeu in Biserica si Evanghelia Sa, prin care El ne intretine viata si...