Deci smeriti-va sub mana cea tare a lui Dumnezeu, ca El sa va inalte la timpul cuvenit. Lasati-I Lui toata grija voastra, caci El insusi are grija de voi (I Petru 5, 6-7). O, tu, oaia din turma cea binecuvantata a Domnului, stai linistita in mana Lui! Preda-te cu totul Lui si nu te impotrivi! []Deci smeriti-va sub mana cea tare a lui Dumnezeu, ca El sa va inalte la timpul cuvenit. Lasati-I Lui toata grija voastra, caci El insusi are grija de voi (I Petru 5, 6-7).

O, tu, oaia din turma cea binecuvantata a Domnului, stai linistita in mana Lui! Preda-te cu totul Lui si nu te impotrivi! Impotrivirea noastra nu foloseste la nimic, caci, atunci cand Pastorul nostru cel Mare vrea sa ne tunda, apoi El tot o face. Cu toata impotrivirea noastra, nu putem face nimic altceva decat doar atat ca, zvarcolindu-ne sub foarfecele Lui, am putea sa fim taiati si raniti; in loc de o lovitura, sa primim doua.

Plugarii din tarile Rasaritului au un fel de bold special pentru boii care se lasa pe tanjala. Are plugarul un bold (spin) pe care il infige in pie lea boului, ca sa paseasca mai repede. Il infige putin si boldul nu doare prea mult, daca boul sta linistit. Dar, daca boul zvarle cu piciorul, boldul indata intra adanc in carne, sloboade sange si doare.

Asa va fi si cu noi cand ne razvratim contra boldului cu care Domnul ne impinteneste sa...