Nimeni n-a v zut vreodat pe Dumnezeu: Singurul Lui Fiu, care este in sanul Tat lui, Acela L-a f cut cunoscut. Pe Tat l si Dumnezeul Cel de Sus, Izvorul si cauza tuturor celor create din spirit si materie, nimeni nu L-a v zut (1 Tim. 6, 16). Locuind intr-o lumin de care nimeni nu se poate apropia, nimeni f r []Nimeni n-a v zut vreodat pe Dumnezeu: Singurul Lui Fiu, care este in sanul Tat lui, Acela L-a f cut cunoscut.

Pe Tat l si Dumnezeul Cel de Sus, Izvorul si cauza tuturor celor create din spirit si materie, nimeni nu L-a v zut (1 Tim. 6, 16). Locuind intr-o lumin de care nimeni nu se poate apropia, nimeni f r s piar (Exod 33, 20).

El S-a descoperit lumii numai prin Iisus, exteriorizat din Sine, numit pentru aceasta Fiul S u si pe care L-a trimes nou s realizeze modelul de om cerut si dorit de El: Dumnezeul nostru Fiul Iisus Hristos ni L-a ar tat nou oamenilor pe Dumnezeu Tat l (Ioan 14, 9).

Pe Dumnezeul nostru Iisus Hristos L-a v zut Adam cand a crezut c vede si vorbeste cu Tat l, c ci prin El au fost f cute toate si prin El si omul.

Pe Hristos L-a v zut Noe, c ci El era Mantuitorul.

Pe El L-a v zut Avraam, c ci El este Mijlocitorul.

Pe Iisus L-a v zut Moise, c ci El era Eliberatorul.

Pe El L-au v zut prorocii, c ci El era Trimesul si Cuvantul. Cine M-a v zut pe Mine, a v zut pe Tat l! ...